КОКЕТЕЙЛИ И МЕЧТИ ИЛИ КАК МЕЧТИТЕ СТАВАТ РЕАЛНОСТ!

0

Някой твърдят, че живеем в уникално време защото хората родени преди и около 1980 година имат възможността да бъдат свидетели на няколко системи на управление – вече позабравеният Комунизъм (останал в историята), Демокрацията (която е на финала на жизнения си цикъл), както и Новата Система (за която на този етап можем само да гадаем каква е).

Не съм до край убеден, че наистина това е толкова положително. Имам предвид факта, че това сменяне на СИСТЕМИТЕ, според които живеем е с добър утенак. Тъй като, тази постоянна промяна и адаптиране към уж по-новия и по-добрия начин на живот май се оказва не толкова хубав за нас. Макар и презумцията да е, че светът постоянно се развива и този прогрес неминуемо ни води към по-истинското. Да, обаче хубавото за едни е лошо за други, както и обратното…та в този дух на нещата е препоръчително да видиш всяка една страна на монетата в пълната й светлина, преди да можеш да направиш изборa си, по какъв начин да живееш и до колко в последствие ще се чустваш усмихнат, щастлив и пълноценен!

Истината е, че живеем в един изключително технологичен свят. Свят – където за няколко часа може да прелетиш океана и да се озовеш от другата страна на Земята,
Свят – в който комуникираме и обменяме информация за секунди на толкова отдалечени разстояния …, Свят където всичко се случва толкова бързо, че преди да се усетим какво се случва, вече всичко е приключило и можем само да си спомяме за него…стига да можем да живеем със спомените си!

За съжаление, както всяко нещо и технологичната напредналост на хората си има своята добра и лоша страна. За повечето такива знаем, но може би най-важната и не чак така позитивна е, че: Непрекъснато трябва да бягаме или не, по-скоро да гоним нещо, някаква Утопия?, някаква Фантазия или МЕЧТА?, която дори и да бъде постигната ние не можем да й се насладим в пълната й форма, както и да я оценим, защото просто междувременно се е появила новата идея и новата химера,
според която заблуденото ни и изманипулирано съзнание уж ще бъде „щастливо”!?
Така, продължаваме като „коне с капаци”, да се движим по магистралата, да се надпреварме с другарчетата около нас, да си натриваме нослетата, комплексираме душите, докато дойде момента, в който сме чукнали 60години (а даже не можем и да се пенсионираме, за да си починем малко) и идва равносметката, където започваш да осъзнаваш, как си изпуснал времето в по-младежките си години да се забавляваш и веселиш. Как си изпуснал истинската си любов – защото и двамата сте до крайност кариеристи и егоисти, опитващи се да си докажете на себе си и обществото колко способна личност сте.
Пак благодарение, на кариеризма и егоизма, без да искате сте изпуснали момента да създадете семейство, а дори и да имате такова, то просто не съществува. Защото Вие, отдадени на идеите си за заблудени мечти, изпускате мига СЕГА да отделите на семейството си и децата си времето, така необходимо и важно за да бъдете сплотени, обичащи се, любящи се и вярващи един на друг.
А иначе, искате и мечтаете за един по-добър живот, в който нещата биха могли да бъдат по-различни за Вас! Обаче, все нещо не Ви достига и то винаги е толкова малко, но същевременно Ви държи толкова далеч от Мечтите, които са в главите Ви! И как очаквате да Ви се случи нещо подобно, когато не смеете да повярвате в себе си, да усетите таланта и силата във вас? Как очаквате да се промени нещо, когато нямате доверие на семейството ви, на близките ви, на приятелите ви, на хората които ви обкръжават? Така просто, без да искате неусетно се вкарвате в Рамката и започвате да живеете уж мечтателски, но реално фалшиво и страхливо – понеже всичко което Ви обкръжава е такова!
Вие въобще щастливи ли сте? Кога сте били за последно спокойни, кога сте могли да се отпуснете (без да мислите за нищо), помните ли кога просто сте запалили колата и поне за един уикенд със семейството си сте се разходили някъде, без напрежение, без обиди, просто позитивно, усмихнато и щастливо да бъдете зедно?
И така нататък и така нататък….докато Ви попитам дали Мечтаете?, за какво мечтаете и дали поне в мечтите си можете да бъдете позитивни и щастливи, защото мечтите и фантазиите са енергия, от която имате наистина нужда и в която да повярвате, че бихте могли да надскочите това което сте!

Част I:

Сивата реалност – Осъзнавате ли, че начина на живот който водим е такъв, какъвто е и в нас самите? Позволили сме, да се превърнем в едни зомбирани машинки, които ежедневно изманипулирани под различни форми се лутаме и лутаме и това не ни довежда до нищо хубаво, а единствено и само до потъване. Потъване, при което само на 5 метра под водата да се пробваме да поемем въздух, бълбукаме. Бълбукаме със същата сила и скорост, с която и този технологичен свят живее, и ние сме в него! Рамката, в която сме се вкарали и ритама който следваме не ни позволява да променим каквото и да е било, макар и да мечтаем да имаме по-различен живот! Сутрин ставаме, хигиенизираме се, понякога закусваме, но в повечето случай тичаме за работа, където обикновенно ни е толкова скучно и демотивирано, че отброяваме секундите,за да дойде обедната почивка…пълним си тумбачетата, изклюкарстваме (обикновенно с отрицание) и пак е време да се върнем при началниците, които да ни мъмрят колко сме глупави и неспособни, а тази информация ни влиза през едното ухо и излиза през другото докато часовника покаже 18:30 и отново се забързаме към дома (далавераджиите понякога успяват и в 18:00ч. да се Спасят). После, пускаме телевизора, пак пълниме тумбаците и пием на корем псувайки колегите си, началниците си, величията които по новините са представили, а след това се кротваме в изтърбушеният си креват и хъркаме до издънване не само на кревата и стените, а на целият 20 етажен панелен блок!

Мамка му! Въобще не се осъзнава, че е хубаво да правиш това, което ти харесва и доставя удоволствие – разбира се без да пречиш на околните! А на нас всичко ни пречи! Дразни ни половинката, дразнят ни децата, дразнят ни приятелите ни, дразнят ни хората които „храниш докато пътешестваш с автомобилчето си” сутрин до работното си място и вечер до дома …, дразнят ни комуникациите и общуването с хора. Даже като се видим в огледалото се дразним на себе си и външният ни вид.. – има ли наистина нещо което да ви се е случило през деня и то да бъде позитивно? Дори и в „щастливия ден” , когато трябва да приберете аванса или заплатата си, пак сте издразнени, защото сумата не е пълна … било то, заради „глоби” или „глобалната криза”?
И така продължава цял живот, докато си мечтаете и се страхувате да постигнете това – защото не вярате че можете, и защото не сте сплотени!
А междувременно, дечицата Ви растът и определено не се развиват като по приказките, където „Расте и хубавее и сто сърца владее”! Малчуганите ги владеят, същите тези хора, от които Вас ви е страх и сте позволили да Ви манипулират и да живеете според техните правила! Само че, ако Вие сте успели да се „спасите” от някой съвременни и технологични начини на забавление, децата Ви се наслаждават напълно на тях, докато вие СЕГА тук го четете всичко това!
Чудите се, по какъв начин тази младеж се забавлява и то технологично…хехех…или просто Ви е страх да се замислите, защото отново не бихте могли да си позволите лукса да промените нещо?
А иначе, мечтаете и искате нещо по-добро!
Спокойно, нещата не са толкова страшни..хаха…ужасно направо!!!
Ако ние като деца сме по цял ден играели на „стражари и апаши”, „жумичка”, „вратички”, „колички”, „народна топка”, „футбол”, „ръбче”, „дама”, „гоненица” и т.н.н., то повечето от тези игрички са непознати за децата ни. Защото дори и в учебниците сме позволили всичко да бъде представено под такава форма, че когато порастнат още малко и станат на 11-12г. разбират, че истинското за тях е, когато се омъртвиш в токсикологията изпивайки 5-6 бири, да изпушиш кутия цигари, а когато си по-напреднал може и трева да смукнеш…
Обаче, най-добрите в изкуството на съвременното и технологично забавление започват от ранна детска възраст да се друсат здраво с долнокачествени наркотици, с което бягат страхувайки се от действителността също като свойте родители – които нямат време за нищо, понеже трудно успяват да свържат двата края ..особенно през зимните месеци! – а те идват…..
И всичко това сме го приели за нормално и за нещата от живота!
Приели сме, че дъщеря ни, която току що се е осъзнала като жена, започва да „духа” на малчуганите около нея, както и малко по-късно да им дава щедро дупето си! И няма как да не го направи, защото това е модерния начин на живот и забавление, да се праскаш животински на 12, 13 годишна възраст и когато станеш на 20годинки, до такава степен да си се извратил и видял всичко възможно, че да нямаш интерес към подобни така похвални и напреднали начини за забавление!
Но не това е най-лошото!
Това е просто следствие на нашето бездействие и факта, че сме се вкарали в ритъма на уникалния готин технологичен живот и система, според която съществуваме.
Система, в която ние живеем толкова забързано, че цикъла на въртене завърша, още преди да сме се усетили че е започнал!
Иначе, мечтаем за по-хубав, нормален, усмихнат и щастлив живот…каквото и да олицетворява това!

На скоро, в разговор с един близък си обсъждахме за „нещата от живота”…, той каза това:
„Когато искаш да промениш нещо по-глобално, трябва да се съобразяваш, слугуваш, и да се нанизваш на чепа на Руснаците, или на Американците…! Разлика почти няма, просто едните го правят по страстно, а другите плащат по-добре!”
Странно, защото се засмяхме и стана весело, но истината е, че ако това е факт – то тогава би било адски жалко за нас. Жалко за мечтите, фантазиите и идеите които имаме, въобще за животът който водим според вижданията на великите сили за този технологичен свят и система!

Дори и когато се поусетим, че има нещо странно и съмнително, което ни се вижда в държавата, и упеем да се надигнем за да защитим свойте интереси, идва момента когато осъзнаваме след някакво време, че пълководците на които сме гласували доверието си и сме им повярвали са ни продали отново на тези същите – потриващите ръчички от колажа по-горе!
А дори и да има някой истински и велик главнокомандващ, който е готов да се отдаде на каузата безусловно, бива предаден от свойте хора т.е. от нас самите!
С всичко това губим доверие, губим надежда и така просто продължаваме да мизерстваме и да мечтаем за по-доброто, докато неусетно потъваме. Ако не вярвате, запитайте вашите все още живи баби и дядовци как се чустват сега? на финала на жизнения си цикъл? опитайте се да разберете, тяхната гледна точка и разбирания за този нов свят, с всички тези нови джаджи в него? пробвайте, да си сверите часовника, защото това може би ще Ви бъде полезно да промените живота си още сега…ако въобще разбирате и вниквате в написаното до тук!

Част II.

И за какво обикновенно мечтаем? За какво мечтае новата младеж, на която разчитаме за бъдещето ни?

Без да искам да обида някого, но нещата са доста повърхностни. Както и да го гледаме, няма как да се промени нещо в живота ни към по-добро, когато на пиедестала в главата ни малчуганите искат да бъдат мутри, мошеници, измамници, разбойници, крадци, а девойките – манекенки, моделки, леки жени, продавайки на дребно апетитните си дупета на същите тези високоуважаеми господа с похвални професии! Лошото е, че ценностите на младежите, а и нашите включително, са толкова развалени, че ни е страх да си го признаем!
Страх ни е, да го приемем за факт, а след това и да започнем да се борим с него и да го променим!
Но и няма как да стане, когато жадуваш за супер яка мацка с надути цици, трансформирано дупе, липосукция, нови зъбки и чине + екстеншън за коса..хахаха…яко,а?
Яко е, когато имаш 2-3 кухи ланеца на вратлето и гривни на едната ръка, а на другата фалшив марков часовник!
Велико е, да притежаваш на лизинг последен модел лъскав автомобил, който в същност е без „екстри” в него, даже и прозорците на задните врати са на ръчка, но пък си хванал последното купе на модела, което в същност не е обновявано от 7години, но си актуален тук със 7годишният си модерен автомобил!
Важното е, че всички се обръщат след теб, тзъкат завистливо с палавото си езиче,а ти изпитваш оргазъм…понеже комплексираната ти душа е достигнала висотата да може да си позволи да пръТЗка на старата плюшена и изтърбушена седалка! И докато се кефиш, че въртиш далаверата си и клатиш мацките в таралясника си, идва момента когато кранчето ти спира!
Тогава, утопията за която си мечтаеш и уж си се докоснал се изпарява. Всичко изчезва. Не само фалшивите ти дранкулки по тялото, не само фалшивият ти часовник и парцали с които така лъскаво си се пременил, не само фалшивите ти приятели те избягват, но и знойните и така мечтани жени!
Даже, за финал се разделяш и с лъскавата си лимузина, не само защото харчи 25л./100км.,а защото пичовете от лизинговата компания чакат да не платиш 2-3 вноски…. – случва се нещо като големият финал!
Много истински мечти наистина, но когато ги изживеете и видите монетата и от тази „болна” страна, може би ще си промените мирогледа и разбиранията за истинското, докато имате време крачейки пешком отново забързано към работата си рано сутрин от крайният квартал до центъра….
Истината е, че с подобни цели, мечти, идеали и разбирания за света, не би Ви се случило нищо хубаво. Даже ако имате лошия късмет да го изживеете, и притежавате поне малко по-широко съзнанение, за да го осмислите преживяното, ще разберете, че това за което цял живот сте мечтали и тъкмо докоснали, няма смисъл!
Но, Вие си знаете, кое е истинско, какво искате и какво наистина би ви накарало да бъдете в мечтите си щастливи!
Хубаво е, че в тази демократична система поне официално свободата на избор и словото се позволяват, само че реално се случва нещо по-различно…дори и в страната, където до скоро се прокламираше идеята за „американската мечта”.

Част III.

Коктейли и Мечти или как Мечтите стават реалност!
Това е истина, която много хора ще потвърдят, защото знаят, че енергията насочена по правилния начин ще ги неминуемо доведе до желаният резултат!
Наистина няма как да очакваме да имаме по-добро и по-различно бъдеще за нас и децата ни, докато живеем в този порочен цикъл.
Трябва, тотално да сменим сивото си ежедневие, за да може да се стартира процеса на промяна в личен и професионален план.
Трудно би било, да се осъществи нещо хубаво, когато интересите ни са да навредим на околните, даже и неосъзнато на себе си.
Невъзможно е, когато си притеснен как ще свържеш „двата края” да си позволиш да рискуваш да заплуваш и да излезнеш над водата, където е истинския въздух – този който заслужаваш!
Жалко е наистина, че няма как да оцениш това което имаш, без да си го изгубил…,а още по-жалкото е когато въобще не осъзнаваш за съществуването на истински неща, които са постоянно до теб, на една ръка разстояние, а ти просто трябва да се протегнеш…
Затова пък с лекота ги подминаваш, защото слепия ти и изманипулиран мироглед преследва болната амбиция да станеш слуга на всичките тези предмети и дранкулки, за които си готов да продадеш душата си безусловно…
Така и минава време, времето в което може да бъдеш с истинските хора (семейство и приятели) с истинската комуникация и взаимоотношения..
А най-тъжното е, че в същност ние вече нямаме нужда от това!
Колкото и да мечтаем и фантазираме, колкото и да искаме да имаме по-хубав живот, ние нямаме нужда от нещо истинско и реално!
По-лесно е, дори и тук, във виртуалното пространство, където се представяме с фалшивите си самоличностти!

За тези, които не знаят – „Съединението прави силата”!
За тези, които са забравили – „Съединеието прави силата”!
За тези, които ги е страх – „Съединеието прави силата”!
За тези, които не вярват – „Съединеието прави силата”!

Помислете над всичко това и ако мислите, че намирате нещо от себе си в трета част, то тогава не всичко е изгубено и безвъзвратно!
Ако Ви е грижа за бъдещето, тогава можем да се борим и да постигнем нашата обща мечта, независимо колко много лошите ще се противят и опитват да ни развалят мизерния живот, с което да продължават да ни държат в страх и покорство!…

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

Напиши коментар


+ 4 = 13

*

© 2015 . Всички права запазени.