Комедия, Шега или Игра – ЖИВОТЪТ ни е всичко това! ?

0

Докато си седя на брега и събирам радиационните слънчеви лъчи по тялото ми,се сещам за прожекцията от миналата вечер, която попадаше според критицитe в жанрове като екшън, трилър, криминален..бих добавил и комедия – става въпрос за филмчето “KICK ASS” по нашему „Шут в г*за”.., честно казано не съм критик за да коментирам стойностите на продукцията, но като зрител си позволих да направя един паралел с реалността ни и част от пасажите във филма, тъй като в него имаше доста стойностни моменти в които главният герой (един младеж – аутсайдер, наивник, балък за околните и най-вече смехурко) Kick ass се превъплащава в защитник на хората. Факт е, че пародията която се вижда на малкият екран е много жалка и истината е, че Смехуркото има някакви идеали, накакви мечти, разбирания за животът и за всичко това което го обкражава според сценарият…, който в същност доста доближава случващото ни се в реалността..А именно, как сме готови ежедневно да правим някакви компромиси със себе си, за да можем да продължим все пак да живеем в една СИСТЕМА (която е на края на жизненият си цикъл), само за да можем да доживеем в следващият ден, където ЛОШИТЕ ще продължат да злоупотребяват с всички тези Смехурковци, а и всички останали които в същност се мислят за мега тарикати .. ,което пък ни докарва до трите възможни опции – да бъдеш смехурко, да бъдеш на ужким тарикат който да нащоква канчето и комплексира смехурковците, както разбира се и третата възможна алтернатива да бъдеш ЛОШ – господарят главорез над закона и приетите порядки, позволяващ си на безчинства над другите две групи, които сами по себе си имат свойте стойности – това е сивата реалност господа!
Може би, някой биха се замислили за ДОБРИТЕ, къде са те? съществуват ли или даже и в червената книга не може човек да ги намери? Вероятно, СИСТЕМАТА в която живеем олицетворява добрите в ролята на смехурковците – всички тези които се борят за някаква по-добра кауза, за нещо ново, за нещо различно, което би променило начинат ни на живот – колкото кофти или готин е той!
Вие къде бихте се сложили в тази уникална по рода си СИСТЕМА – като добър т.е. смехурко, като тарикат или като лош?
Преди да отговорите на това въпросче, обаче помислите какво е добро и какво е лошо, защото доброто за едни е лошо за други, както и респективно обратното…,
но догато размишлявате над всичко това – тик, так, тик, так, а времето минава и на никого не прощава! Докато се усетите, СИСТЕМАТА вече така Ви е подкарала на къс пас, че бримката която е омотала около вратлето до такава степен се е стегнала, че дори и искате да промените нещо, не бихте могли да си позволите подобен лукс,
защото такова по-активно действие ще ви отнеме и малкото останало т.е. ако си срещу тази система тя ще те накаже и вземе всичко..хихихи…,та в този дух на нещата презумцията е по-добре да имаш нещо от колкото нищо, защото иначе ЛОШИТЕ – Господарите от нашата реалност ще се саморазправят с нас!
Излиза, че СИСТЕМАТА е равносилна на СТРАХ, менажирана от едни лумпени субекти които нямат скруполи, криейки се зад някакви закони и постулати които сме приели за удобстовото ни, но в същност въобще не е така, защото повечето не са актуални за времето в което живеем и начинат ни на живот. Всички тези дупки и вратички в СИСТЕМАТА, позволяват на уважаемите Началници, да дерибействат на гърба на обикновенният гражданин, който редовно и ежедневно им слугува в тяхна чест и за тяхна сметка и тук кръчмарят го няма!
Да се върнем сега на пичът смехурко – KICK ASS, който с наивността си започва на шега да се превъплащава в един супер герой, зад който масата малко по малко застава , да му симпатизира и това дава сила на младежът да продължи напред в правилната посока, защото знае че така трябва и това му дава сили! – това обаче е по сценария на филмчето, а както знаем една птичка пролет не прави, затова в реалността в повечето случаи смехурковците си остават едни извергнати представители на системата, която им е определила най-лошото, а именно да бъдеш слуга на Лошите! За да продължа, ще добавя че тарикатите (втората група) не са безкрайно по-добре от смехурковците, те също са слуги на Високоуважаемите, даже личното ми мнение е че тарикатската група е в най-лошото положение – не за друго, а защото постоянно като течение се движат в някакви крайности и решенията им са за предпоследно, но затова пък няма как да се откажат от предметните облаги които са водещи за тях и заради които са готови на всичко, за да получат някоя друга дранкулка от която ще се чустват значими – нещо повече от смехурковиците , който имат поне свойте истински идеали! Тарикатите са хора склонни към предателство, с утопичната идея че подвеждане от това естество би могло да им помогне да се издигнат повече пред очите на Лошите, което пък да бъде възнаградено, за сметка на наивните, предадени и смехуркови – това е една истинска тарикатска работа и доста заблудена защото Лошите никога не биха позволили на един тарикат – слуга да бъде с тях и на техното ниво!
Истината е, че тарикатите благодарение на СИСТЕМАТА се множат в геометрична прогресия и това става толкова необратимо, колкото смехурковците буквално отиват към червената книга.
Колко хора биха могли сред Вас да се похвалят с истинско, безрезервно приятелство, без някакви условности и колко могат да заяват, че дори и да са го имали това нещо не е било нарушавано от „предателство” под някаква форма…и ако приятелството под тази форма е било нещо нормално през миналият век, то в това хилядолетие приятелството се е трансформирало в нещо доста по-различно, с доста по-различни стойности! Не за друго, а защото тарикатският девиз е „Интереса, клати феса” , тази лицемерна формула мотивираща тарикатите помага почти безотказно в тяхните дела и служи безотказно на Лошите, които завоелирано подхварлят на тарикатите идеята какъв им е интереса – това го гледаме постоянно по новините, начина по който са представени и манипулативната информация която получаваме, за да продължим в добрият си тарикатски дух!
Междудругото в „KICK ASS”, не беше по-различно, тарикатите бяха на всеки ъгъл, смехурковците се брояха на пръсти и всички се гавреха с тях, а пък Лошите калкулираха в еуфория активите си, докато някой не им развали сметките в СИСТЕМАТА и започна да им човърка чевръсто „отзад в дупето”, което доведе лошите до душевна криза…разбира се както винаги се намери предател – тарикат и KICK ASS, падна в капана на лошите, малко по малко симатизиращите на супер героя без вяра в него страхливо се разбягаха…, но като всеки филм и книжка на финала ДОБРОТО ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА и KICK ASS смехуркото натри нослетата на всички Лоши и тяхните тарикати – слуги…., както и да е
Ние сме в реалността , където винаги малко не ни стига да повярваме в една ПО – ПРАВИЛНА идея и концпеция за животът, а пък дори и да се инициализира нещо подобно и похвално винаги се намира тарикат готов да предаде тази идея и кауза на ЛОШИТЕ, за да пипне дребните трохички в гнусните си ръчички и да им се наслаждава за кратко, тъй като тези неща не продължават дълго.
Историята ни, познава много такива примери и не само от създаването на държавата ни , а в световен мащаб .. и това се повтаря и повтаря, като развален грамофон. Явно хората са готови да се поддадат и продадат на изкушенията на ЛОШИТЕ и да станат тяхни слуги. А после искаме да ни се случи нещо от приказките, с които сме изразнасали и родителите възпитавали – това остава само една химера, не за друго, защото живеем в страх и не можем да повярваме в себе си и възможностите които имаме и бихме могли да реализираме, ако ЛОШИТЕ и тяхната СИСТЕМА не ни беше обладала, а после и ДОБРОТО как няма да остане само блян – това е реалността, а не хубавата приказка или филм чрез които ни продават фантазия и мечти, идеали за нещо нереално, което би могло да стане факт ако не ни е СТРАХ и вярваме истински в него и последователно го постигаме, независимо от всичко което ни се случва през това време – все пак лошите има какво да губят и като на война биха се борили за житотът си!
Ами ние какво имаме, каква ни е ценностната система, каквно ни мотивира и какво ни води, в същност какво можем да загубим в сравение с лошите и толкова ли наистина ни е страх, за да не можем да постигнем нещо което така много сме чели в приказките и гледаме във филмите – помните ли там в същност какво олицетворяват слугите?
Остава да си изберем какъв да ни бъде житотът – Комедия, Шега или Игра, както и какви ще сме в него – Добри, Тарикати или Лоши?

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

Напиши коментар


2 + = 9

*

© 2015 . Всички права запазени.