Портрет на българския суперконсултант

1

Нямало разлика между Цветанов и Доган

И сините настръхнаха срещу вътрешния министър

Атаките срещу Цветан Цветанов преди очакваните нови разкрития от страна на РЗС   продължават с пълна сила.

Вътрешният министър получи сериозни упреци и от страна на Синята коалиция.

„Това, че Цветан Цветанов е давал консултантски услуги за синхронизиране на европейското и националното право без да има образование показва, че няма разлика между него и Доган“, каза Димо Гяуров пред БНР.

Цветанов няма образование за това, както Доган няма образование за сложен енергиен обект, уточни Гяуров. Много странно е директорът на НАП Красимир Стефанов да се държи като адвокат на Цветанов, отчете синият депутат.Цветанов трябва да се оттегли и Борисов го знае, атакува и Румен Петков

Преди няколко дни Димо Гяуров каза, че ако не се стигне до осъдителна присъда, след като бъде внесен обвинителен акт срещу Алексей Петров, след като бяха изказани толкова много приказки и то политически от страна на вътрешния министър, той задължително трябва да си подаде оставката. „Никой министър не може да си позволява обвинения към съдебната система още повече, ако няма конкретни доказателства“, добави тогава Гауров.

Тази сутрин по темата се изказа и бившият шеф на МВР Румен Петков. Той подчерта неколкократно, че когато се прави проверка, министърът трябва да излезе в отпуска.

„Странно е и поведението на министър-председателя. Заедно с това непрекъснато се излива някаква помия върху проверяващите”, посочи още той. По думите не депутата от БСП обществото остава с впечатление, “че малко или много употребяваш стола, на който стоиш, за да влияеш на проверката”. “По-стабилна ли става държавата, когато начело на МВР стои човек със съмнително купени имоти”, попита Петков в коментар на думите на съпредседателя на ПГ на ГЕРБ в НС Искра Фидосова, че временно оттегляне на Цветанов би довело до дестабилизация на страната.

Ако Борисов не реагира сега, това ще удари и него. Когато се е правило това, той е бил кмет на София, припомни Петков.

Преди дни премиерът изказа пълната си подкрепа към Цветанов, която бе подплатена и от декларация на ГЕРБ.

Чорбата , която  сърба българинът от 20 години насам….

* Пълната тема можете да прочете в Блога на Владо Дойчинов / Lado

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Един коментар

  1. Николай Стоянов каза:

    В настоящият момент, а и в бъдещ доста дълъг период, такива скандали ще треса политическото ни пространство. Уверен съм, че няма човек издигнал се на такова високо (дори и много по-ниско) политическо ниво да не е бил предварително „обработен“- вкаран в неморален или финансово корумпиран модел. За политиците това е задължително условие, за да продължат напред и нагоре.
    Това е така ,защото, този, които ги назначава, няма как да ги държи послушни. Представете си за секунда, Високо морален, почтен човек с доказан професионален опит на такъв висок политически пост!!!??? С какво можеш да го шантажираш, с какво можеш да го манипулираш, по какъв начин можеш да го накараш да направи „нещо“ против собствената си съвест, разбирания и морални или правови норми. Отговорът е няма как! Поради тази причина, такъв „модел“ политици няма в нашата държава.
    Да не се заблуждаваме и да си мислим ,че в Европа и Щатите всички са почтенни. Просто при тях , първоналното натрупване на капитали е било преди 50- 150 години. Обществото вече е забравило за Пирата Морган и за малкия и дребен банкар Ротшилд…..

Напиши коментар


2 + = 9

*

© 2015 . Всички права запазени.