България напоследък заприлича на същинска лудница, да ме прощават лудниците за несправедливото сравнение

0

България напоследък заприлича на същинска лудница, да ме прощават лудниците за несправедливото сравнение

Дневникът на Ангел Грънчаров / Ангел Грънчаров

Човек вече не знае с коя ръка по-напред да почне да се кръсти като се захване да чете най-свежите информации за актуалната политическа ситуация в България; ето, почете, подивете се и вие като мене:

Алексей Петров стоял зад новия политически проект ЕКИПА, който бе представен на конференция в УНСС. Европейска концепция за икономическа и патриотична алтернатива (ЕКИПА) е учредена от зам.-председателя на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) Теодор Дечев и рекетираната журналистка Илиана Беновска. Двамата не отрекоха Трактора да стои зад новия проект, но потвърдиха, че имат пълната подкрепа на Алексей Петров и неговите искрени симпатии. Според официалната информация това е научен проект, който обаче прерасна в гражданско движение. Целите му са изваждане на България от социалната и икономическа криза, в която се намира в момента, и защитаване на обществените интереси.

Майко мила! Какво ще кажете, а: „научен проект, който прерасна в гражданско движение“! Страшни са тия мутри обаче, грешка немат! Наште мутри, оказва се, вече са дораснали до нивото на същинската научност в гешефтите, в далаверите и в престъпленията си. Да оставим туй, че, оказва се, самият Алексей Петров е… уважаван учен, доцент в ПУ „П.Хилендарски“! Той, ако не знаете, ето, имате късмет, провървя ви да го узнаете днес, имал големи научни приноси!

Какви научни приноси ли? Ами нищо чудно Алексей Петров-Трактора да преподава някаква съвсем нова научна дисциплина, примерно тази: „Пребиване и изпотрошаване костите на човешко тяло с чук“! Или „Научно рязане на уши на конкурентите в бизнеса“ и прочие. Не се чудете защо казах, че човек наистина не знае с коя ръка да започне да се кръсти като чете такива неща.

Та значи тъй, а, мутрите щели да ни вадят от „социалната и икономическа криза“, в която се намираме в момента, и, като капак на всичко, щели да защитават, представете си, „обществените интереси“??!!! Дупе да ни е яко щом тъкмо тия оттук-нататък ще защищават нашите интереси!!!

Ето д-р Теодор Дечев, доверено лице на Трактора и пръв активист на новоучреденото движение, какво казва в тази връзка:

Алексей Петров е един от инициаторите на проекта. Той самият е проникнат от идеята за екип и екипност. Така, че може да се каже, че това е някаква благоприятна професионална деформация. И той действително беше от хората, които предложиха да работим в тази насока. Също така аз съм уверен, че той горещо приветства създаването на тази нова гражданска организация.

Божичко, каква ли пък е „професионалната деформация“ на Трактора? Майко мила, човек тръпки могат да го побият като зачете такива откровения и се помъчи да си представи какво ли пък означават реално, практически, на дело?! „Благоприятна“ била професионалната му деформация – същински кошмар е това, ако човек се опита да си го представи или да го осмисли?! Е, за да го стори, трябва да има известна представа за това с какво се занимаваха нашите мутри в най-романтичния период на българската народна мутризация, сиреч, в най-новата ни история!

Медиите, разбира се, откликнаха на радостната новина, че и Трактора ни ощастливил с ново движение; ето, почетете пълния списък на най-новите публикации по тази тема. Радващо е също така, че и Трактора, и агент Гоце се размърдаха по един и същи начин и в един и същ момент, учредявайки новите си „гражданско-патриотични, икономически и социално-справедливи“ движения.

Затуй и в тая връзка, драги ми господа и дами, съм длъжен да ви съобщя следната си констатация:

България напоследък заприлича на същинска лудница; макар че, като се замисля, на фона на случващото се в българската публичност психиатриите са някакви съвсем мили, човечни и богоугодни заведения. Наистина аналогията ми с лудниците е твърде обидна и несправедлива за тия последните: в лудниците хората не са загубили човечността си, там човечността може да е тежко страдаща, но тя все пак е налице, докато в този театър на абсурда, който се вихри пред очите ни, са нарушени всички норми на благоприличие, минати са вече всички граници на цинизма, безочието е така колосално, че вече сякаш доби космически измерения!

Впрочем, защо ли учените не измислят начин да се произвежда енергия от толкова колосалното безочие и от арогантността на нашите първенци, на нашите публични и политически личности? Убеден съм, че получената енергия ще е по-мощна от тази на поне пет атомни централи като козлодуйската. А нищо чудно да е сравнима по потенциал и с енергията на Слънцето!

Но оттук-нататък, впрочем, разговорът доби чисто научен смисъл, поради което аз млъквам; нека учени от ранга на Алексей Петров-Трактора да почнат да изчисляват и определят енергията и ефектите, които може да произтекат от тяхното колосално безочие; моята задача като философ беше само да им дам идеята.

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Напиши коментар


+ 9 = 13

*

© 2015 . Всички права запазени.