Сръбският вестник „Блиц“: Ковачки е бил доведен в Сърбия от Сретен Йоцич

0

Източник: Glasove.com

Обширна статия, посветена на българския олигарх Христо Ковачки, публикува в днешния си брой сръбският вестник „Блиц“. Изданието представя Ковачки като един от най-богатите български бизнесмени и приятел на арестувания сръбски престъпен бос Сретен Йоцич и директно го обвинява, че с лошото управление на фирмите, които притежава в Сърбия, е застрашил живота на поне 8000 души. Според „Блиц“ случаят с бизнеса на Ковачки в Сърбия показва, че в страната никой не контролира съмнителните бизнесмени и никой не знае какви са щетите, които олигархът е нанесъл на сръбската държава.

От изданието информират, че Ковачки е свързан със сръбския наркотрафикант Сретен Йоцич, който според полицията в западната ни съседка е довел българския олигарх в Сърбия и дори е взел сериозна комисионна от продажбата на завода „Траял“ в Крушевац.

От „Блиц“ припомнят, че наскоро Ковачки е предложил банкова гаранция за изплащането на 100 млн.евро глоба наложена от Европейската комисия, защото е отказал да затвори завода „Брикел“ в България, като в същото време срещу него се водят и съдебни дела за укриване на данъци за 8 млн.евро, за което може да получи и затвор между 3 и 8 години.

От изданието питат, как е възможно в Сърбия никой да не знае за подобни купувачи и бизнесмени.

Поводът за публикацията е последния скандала около Ковачки, който загуби завода „Невена“ в Лесковац, заради това, че не го е стопанисвал добре.

Пред „Блиц“ лидерът на синдиката в „Невена“ Небойша Перович разказва: „Ръководството или не знаеше или не искаше да работи. Всичко се криеше от нас. Собственикът на завода видяхме един път на около 50 метра заобиколен от огромен брой бодигардове. За съжаление нашите искания не бяха чути. Сегашните аргументи за анулирането на договора са приказки за малки деца….Истината е, че българите имаха подкрепа от Белград и сега нещо ги накара да прекратят договора.

Сръбското издание представя Ковачки като един от най-богатите хора в България и близък с лидера на ДПС Ахмед Доган.

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Напиши коментар


+ 6 = 12

*

© 2015 . Всички права запазени.