Инфаркт покоси Мишо Бирата

0

Източник: econ.bg

Трупът на скандалния бизнесмен беше открит в хотел в Правец. Името на Михов нашумя при скандала с подслушването на Ваньо Танов.

Михаил Михов. Снимка: БФБ

Трупът на бизнесмена и президент на Българска федерация Баскетбол (БФБ) Михаил Михов – Мишо Бирата е бил открит в Правец. Сигналът за инцидента е подаден около 12.30 часа. Информацията е потвърдена от МВР. Източници полицията уточняват, че Михов е починал от инфаркт.

Информацията за кончината на скандалния бизнесмен беше съобщена около 13.30 ч. и от сайта на федерацията по баскетбол. Според нея, вследствие на тежък инфаркт, на 47-годишна възраст, внезапно е починал президентът на федерацията Михаил Михов.

От избирането му за президент на БФБ през 2008 г. до последния си дъх той влагаше цялата си енергия, опит и инициативност за възраждането на българския баскетбол и превръщането му в любим спорт за децата и подрастващите се посочва още в информацията.

И ние чухме подобно нещо, но нямаме никаква официална информация, коментираха за БТА от офиса на БФБаскетбол. Изпълнителният директор на федерацията Георги Глушков е заминал за Правец.

Името на Михаил Михов – известен като Мишо Бирата, нашумя след като вестник „Галерия” пусна три скандални разговора – два между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов и един между Танов и бившия му заместник Антоний Странджев. В един от изнесените разговори между шефа на митниците и премиера, Бойко Борисов предупреждаваше службите да оставят бизнесмена, собственик на пивоварната „Леденика“, защото му бил „обещал“, че „няма да го пипа“.

Още тогава Борисов обясни, че президентът Георги Първанов е потърсил съдействие от него по случая с бизнесмена Мишо Михов и действията на митниците спрямо него.

Най-важното: Първо, нито едно указание няма към Танов или към Дянков за толериране на този човек. Единственото указание е той да бъде проверен и Дянков извърши проверката като принципал на митниците, обясни тогава министър-председателят, припомня Dariknews.bg.

Пивоварната „Леденика“ е базирана в Мездра и произвежда бири с марките „Леденика“ и ММ. Неин едноличен собственик е регистрираното на Сейшелските острови Alvert Limited. Реалната собственост се свързва с варненеца Михаил Михов. Преди около година той сам се представи пред „Капитал“ като собственик на пивоварната.

Михаил Михов е роден през 1964 г. в Силистра. Завършил е Икономическия институт във Варна, специалност икономика и управление на промишлеността. От 1989 г. се занимава с частен бизнес – търговия, производство, хотелиерство. През 1996 г. приватизира пивоварната „Варненско пиво“, а година по-късно и винпром „Димят“ – Варна, припомня “Капитал”.

Цялата статия можете да прочетете – ТУК.

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

Напиши коментар


+ 6 = 9

*

© 2015 . Всички права запазени.