КОНФЛИКТ С ОРГАНИТЕ НА РЕДА ПО ВРЕМЕ НА МИРНИЯ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ „НЕ! НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА“ СОФИЯ, 27.03.2011, БУЛ. Н. ПЕТКОВ С ЦАР БОРИС

1
YouTube Preview Image

Днес 27.03.2011г. на мирният протест срещу цените на горивата в София ( бул. никола петков и бул. цар борис) , полицията използваше всякакви мерки за разпускането на събралите се граждани, грубото им поведение и отношение беше под всякаква критика, конституционите права на протестиращите бяха нарушени.

Друг въпрос беше слабата организация възложена на младата госпожица,

представителка на анонимните пичове от gorivo.net

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

А ето и малко препоръки  към тези които смятат да се тупат по гърдите като организатори:

1. Правно трябва да се подсигури разрешението за провеждането на мястото на събитието независимо каквото и да било.
2. Прави се маршрут не на гугъл мапс,  а такъв с посоки стрелки и указания.
3. Тези т.нар. организатори трябва да определят МИНИМУМ един човек на всяка една точка с реални координати и този координатор трябва да бъде пръв на точката на събиране,  да не говоря че трябва да има поне още 4 човека без значение с каква длъжност в организацията които да го подпомагат в изпълнението на задачата.
4. Да се изработи правилник за безепосност – ТОВА МОЖЕ БИ Е НАЙ-ВАЖНОТО!! – тъй като ако пострада някои организаторите освен медиини изяви носят и отговорност за пострадалите, нещо което морално никои човек не би го приел с лекота.
5. Да се изработи правилник за провеждане на дейностите заложени в протеста, където да бъде обеснено при какви ситуации как трябва да реагира всеки участник.
6. Всички тези материали трябва да бъдат разпечатани в максимален брой копия (два топа хартия струват 10 лв с един лазерен принтер ще се разпечатат за нула време и няма да струва почти нищо, не ми се вярва това да е проблем за организаторите тъй като ако 2 топа хартия са им проблем незнам какво са тръгнали да организират графика на детската градина най-вероятно) , след което тези четерима отговорници на дадената точка раздават тези материали на пристигащите и ГИ ЗАПОЗНАВАТ С ТЯХ не просто да ги метнат, ами всеки участник трябва да е наясно с това какво, как, къде и кога се прави.
7. Има доста медии в България макар и повечето некомпетентни, ще ви свършат работа, просто се свързвате със всички изпращате писма за партньорсто и обеснявате плана за всяка телевизия, на която точка ще бъде необходима, а не 5 медии да седят и да отразяват една единствена точка, а на другите понеже няма такива медии присъстващи полицията да си позволява произвол и нарушавне на исконите ни граждански права.
8. Независимо от медииното присъствие организатора на дадената точка трябва да има техника записваща случващото се.
9. Всички тези неща трябва да бъдат оповестени предварително минимум седмица преди събитието.

Като включително ще ви дам идеи които циркулираха по време на протеста
1. Да не се ходи на площад народно събрание в неделя когато ще намерите там само някоя репортерка клекнала под парламентарната трибуна , познайте защо ако се ходи там и се провежда там протеста то да е в делничен ден.

2. Да се блокират бензиностанциите, те са крайният спекулант вслучая, НЕ държавата, нея просто я няма.

Обевяват се примерно 40 бензиностанции (тъй като се установи че организацията против високите цени на горивата работи по формулата на али баба и 40те разбойника), организаторите се разпределят с по 5 техни другарчета с автомобили, изчакват останалите желаещи граждани да се включат в инициативата, идва момента и блокират изходите и входовете на дадените примерно 100 бензиностанции в България.., паркират си излизат от колите и си сядат да пият по количка.. и така цял ден като ги блокират, гледайте какви щети ще се нанесат за един ден без приходи.

Има и много други добри идеи, но вкрайна сметка анонимните мениджъри на gorivo.net трябва по-адекватно и насочено да работят! Така или иначе сама птичка пролет не прави.

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

Един коментар

  1. Пенчо каза:

    Беше найстина ужасно да гледаш, как безпомощни граждани, макар и в това време което живеем, надигнали глас срещу спекулантите, органите на МВР ги третираха по такъв начин, още по жал ми стана когато мъж с дете на раменете не по голямо от 6-7 години беше истласкан от полицията по доста груб начин. седях отстрани и се чуствах изключително безпомощен и унизен, че живея в държава в която хората които трябва да ни пазя и да бъдат пример за нас ни погазваха конституционите права. Много е трудно да се опише чувството което изпитах аз и моите съмишленици, а дори не искам и да си представям какво чувстваха тези интелигентни хора който бяха задържани и мачкани. Едното моче беше с професионален фотоапарат и единственото което правеше е да снима и да се опитва да организира по някакъв начин групата блокирала кръстовището, и със стар полицеиски номер ни провалиха мирният протест

Напиши коментар


3 − = 0

*

© 2015 . Всички права запазени.