Мисли на един младеж

0

Когато се се организират и правят протести с идеята да се покаже някаква гражданска позиция, то трябва и много добре да се изчистат исканията – както пред управляващите, за да има основание да те приемат сериозно, така и пред широката публика, чиято подкрепа имаш нужда. Нещо повече, важно е да се знае кой стои зад тези инициативи, включително и лицата зад които се застава, да се познават и да нямат в миналото си странна свързаност с лица, събития и факти. И да не се окаже, малко пред свършен факт, че подкрепяте същите , като Те работят в същност по една болезнена за народа формула и да се получи поредната голяма заблуда и благо-родна лъжа…Работещата им формулата е:

„Всеки съвременен политически лидер би трябвало да знае, че управлението на който и да е народ е опасна и трудна работа. Това ясно се вижда от „ефекта на доминото“ на който ставаме свидетели през последните месеци в страните от Северна Африка. Тя обаче носи редица облаги, предимно от финансов характер, поради което е от особенна важност да се знаят основните характеристики, които би трябвало да притежава управляваният от вас или вашата партия народ,  за да бъде той лесен и безопасен за управление:

1. Средната възраст на управляваният от вас народ трябва да е над 40 години.

2. Деветдесет процента от населението трябва да живее малко над ръба на оцеляването.

3. На тези които емигрират не бива да им се позволява да се завръщат, тъй като носят заплаха от привнасяне на нерегламентирани идеи и неконтролирана информация относно живота на другите народи.

4. Пълен контрол над източниците на информация на народа, идеалният случай е когато народа получава информация изцяло от национално-контролирани телевизии.

5. Едно от най-големите удоволствия за народа трябва да бъде гледането на национално-контролираните телевизии.

6. Целта на образователната система в страната трябва да бъде да създава членове на обществото притежаващи точно определени умения, но не и самостоятелно мислене.

7. Необходимостта от търпение и чувството за незначителност и безпомощност трябва да бъдат насаждани на всички граждани.

8. Издигане на толерантността, като основна ценност на обществото. Толерантност към малцинства, управляващи и идеи, стига тези идеи да произхождат от управляващите, тоест от вас.

9. Създайте чувството, че всеки член на обществото е престъпник, като приемете възможно най-голям брой закони които могат и дори е препоръчително да си противоречат, така че каквото и да прави отделния човек, то той винаги да е в положение на закононарушител.

10. Подпомагайте разбиването на моралните и семейните ценности, чрез споменатата по-горе политика на толераннтноста. Осигурете на младото поколение достъп до алкохол, секс и наркотици и ги пропагандирайте чрез музиката която слуша.

11. И най важното – Постоянно подхранвайте надеждата в „светлото бъдеще“ – умре ли тя, умирате и вие!“

И продължавам:

Да, хора са бедни и психясват от ценовия шок! Въпреки това, продължават да се шушумигясват и живеят в страх! Обществото иска да повярва, че не е САМО! Повечето от индивидуалните граждани малко или много се чувста такъв и дори и да иска да промени нещо безкористно в държавата, не прави нищо, защото знае че е сам и не може да се пребори с тази коварна система! Ето защо, българите трябва да знаят, че не са сами! А после, да се продължи и с формата на заявената гражданска позиция – именно, че се очаква от управляващите да водят адекватна политика, включително и спрямо бързопроменящите се обстоятелства в световен мащаб! За това е необходимо да се поема и ОТГОВОРНОСТ, която по презумция е непозната в България! Дори и да е на принципа, проба грешка, проба грешка – за което ще си подадат оставката и търси отговорност на управниците, ще бъде ситуацията по-истинска и по-добра, от тази в която се намираме сега. Няма как един министър да излиза в медиите и да заявява, че от обществена поръчка за 2мил. лева, половината са „отишли по дяволите“, защото просто така се случвало и това са нещата от живота!

Политиците ни, вместо да взимат решение днес, го отлагат за 10-15години в бъдеще, когато други правителства ще трябва да се справят отново с тяхното бягане от отговорност сега – визирам пенсионната политика.

А по-отношение на социалната политика и идеята за новия 7-ем дневен срок за записване на безработни в бюрата по труда с презумцията да бъде по-улеснено и по-полезно за хората без работа е тотална заблуда! Истината е, че тази система ако въобще може да се каже, че работи то това е на едни адски бавни обороти, супер усложнени процедури, докато на края евентуално вземеш социална помощ или ти намерят ТЕ работа!

Здравна политика – пълен колапс. Плащаш всеки месец здравни осигуровки, но когато ти се наложи да ползваш услуга от държавно медицинско заведение, за да се случи нещо трябва пак да платиш! Или да чакаш с месеци да дойде твоя ред и безплатно да ползваш услугите им ако до тогава не си починал или е просто безмислено вече от тази процедура. Просто стискай палци да си по-дълго време здрав!

Нивото на образованието също пада с геометрична прогресия всяка изминала година, срок или семестър. Ниска обща култура, малък интерес към изучаваните дисциплина – всичко се прави колкото да мине номера…а междувременно декани, директори, преподаватели, ще се избият един друг и с министъра, за да поделят тези европаричики в усвояването им!

Управляващите се бият в гърдите, че сме вдигнали значително процента на вземания от европейски проекти – истината е, обаче съвсем различна и за това могат да го потвърдят десетки фирми, които имат страх да кажат каквото и да е било, защото с месеци са им забавени , а и сериозно орязани последните плащания на изпълнените вече проекти. И в неформални разговори началниците на агенциите открито ги заплашват да мълчат, за да нямат още по-сериозни проблеми!

Обаче в София, на фона на „кризата“, строителството в центъра продължава, а някои инвеститори продават сгради със значителна печалба от милиони евро. Не е много сложно да се проследи процеса на строеж (кога е взет парцела, после разрешителни за строеж, самият срок от година и половина за застрояване и после реализиране на готовата площ) и кой стои зад него … в това число и свързани хора с властта! Като минеш през паркинга на същите, автомобилите спряни на 50кв.м площ надхвърлят стойност от 1,5млн. лева!

А иначе корупция няма, СеРеСе-та били подрправени и се оказва че всичко е една ГОЛЯМА БЛАГО – РОДНА ЛЪЖА! С един двоен стандарт, с основно начинание на подвеждане, измама, грабеж, бягане от отговорност и най-вече , извинете ме, „изхождане“ в устата на избирателите им и народа като цяло!

И в заключение, цените скачат, спекулантите трупат високи печалби. Обществото изнемогва , докато министерския съвет цъка с език кавайки лоша работа…, а министъра на финансите щял да АНАЛизира ситуацията и да мисли за решения…,ала когато трябва да се взимат външни заеми някак по особенно специален и бърз начин протича творческата мисъл, за което ще плащаме всички ние…

В тази връзка е и следващата история:

Една патка мислила, мислила и умряла. Друга патка като видяла как се споминала първата решила, че мисленето е опасно за здравето и спряла да мисли, не мислила, не мислила и тя умряла. Трета патка като видяла нещастието сполетяло другите две се уплашила и решила, пет минути ще мисля, пет няма да мисля и така, мислила, не мислила, мислила, не мислила и тя умряла. Четвърта патка потресена от нещастния край на съпатките си, решила да изчисти съзнанието си и почнала да медитира, медитирала, медитирала и умряла.Щеста патка, решила, че отговора е в книгите, чела, чела и умряла. Седма патка решила, че отговора е в здравословното ядене, яла, яла и умряла. Осма патка решила, че трябва да учи, учила, учила и умряла. Девета патка решила, че май е по-добре нищо да не прави и легнала да спи, спала, спала и умряла. Една бяла сова,наблюдавала неуспешните им опити да се борят за живота си, смяла се, смяла се и така весело си живяла, докато и тя умряла.

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

Напиши коментар


6 − 5 =

*

© 2015 . Всички права запазени.