Видео: Живот и дълг

0

Живот и дълг


Живот и дълг (2001) разглежда политиката на МВФ и СБ през призмата на Ямайската социално-политическа система. През 1962 г. Ямайка се освобождава от формалния статут на колония, но скоро след това се оказва в ръцете на МВФ и СБ. Филмът, направен през 2001 г., представлява интересен поглед върху глобализираната финансова система, която претърпя крах през последните 2 години.

Филмът е изключителен, препоръчвам ви го живо, тъй като в него можете да проследите стъпка по стъпка прилагането на неолибералната икономическа политика и в България. Сценарият е един и същ, както винаги. Особено внимание обърнете на „свободните търговски зони“, в България вече съществуват 6 такива, като проектът на сегашното правителство предвижда скорошното им превръщане в „свободни производителни зони“ – ето как България окончателно ще се превърне законно в робска държава, полезна с евтината си работна ръка.

Къде са българските журналисти? Защо никой не говори за това? Докога ще ни пробутват  „полезни“ структурни промени?

Ето резултатите от подобни икономически действия: мизерия, мизерия и пак мизерия.

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

Напиши коментар


− 2 = 1

*

© 2015 . Всички права запазени.