Как с 8000 лв. не можеш да си платиш паркинга на Летище София!!!

0

Как с 8000 лв. не можеш да си платиш паркинга на Летище София!!! by Кирил Костов on Thursday, June 16, 2011 at 11:09pm

История по дейсвителен случай от моя приятел Кирил Костов / Цялата тема може да прочетете – ТУК.

Днес (16.06), по стечение на обстоятелствата, влезнах на паркинга на летище София с 2 лв. пари в брой. Първото нещо, което направих, беше да отида до банкомата, който се оказа OUT OF CASH. Запътих се към „Информация“, за да попитам къде има друг банкомат, но разбрах, че неработещият е единствен на цялото летище. Насочих се към гишето за плащане на паркинга и там проведох следният разговор:

– Добър ден, мога ли да си платя паркинга с карта?

– За съжаление – не

– А приемате ли евро?

– Съжалявам, но отговорът пак е „не“

Започнах да звъня на моите познати, които работят на летището. По законите на Мърфи, едни се оказаха напуснали, други в отпуска, трети им е почивният ден, четърти си бяха тръгнали в по-ранните часове и т.н. В този момент, леко втрещен, започнах да обикалям по гишетата за rent-a-car, магазинчета и други, с въпроса „Добър ден, предлагате ли услугата CASH OUT?“ (това е услугата, когато плащаш за стоки и услуги с карта, да могат да ти начислят и дребна сума пари и да ти я върнат в брой). Навсякъде получих отрицателен отговор. Умът ми не можеше да побере, че в XXI-ви век, на международно летище, на европейска столица, аз няма къде да изтегля 5 лв., за да си платя паркинга и трябва да си тръгна с автобуса!!!

Изпаднал в отчаяние, застанах пред кафето на летището, с идеята да помоля някой да платя сметката му с моята карта, а той да ми даде пари в брой. Отново по законите на Мърфи, бая време, никой не дойде… В тотално умопомрачение, отидох до злополучният банкомат и си разпечатах наличностите в картите (дебинтата имах 1490 лв., в кредитната – 5000 лв., а момчето, с което бях, имаше 800 евро в брой) с надеждата да помоля някой да ми услужи с 5 лв., за да си платя паркинга. Отидох при бармана на кафето на „Заминаващи“ и му казах: „Приятел, в картите си имам 6490 лв. (показвам разпечатките, за да не помисли, че го лъжа), имам и 800 евро в брой (показвам му ги по същата причина), но на умрелото ни летище има само един скапан банкомат, който не работи, а на касата за паркинга не приемат евро. Дай да те почерпя нещо с картата и да ми дадеш 5 лв., за да си платя паркинга!!!“. Тогава момчето ми каза „Не искам нищо, ето ти 5 лв.“. Сигурно и много други хора биха подходили с разбиране към абсурдната ситуация, в която попаднах и биха ми помогнали, но пръв го направи момчето, от кафето на „Заминаващи“, за което му благодаря адски много и още дълго време ще го споменавам с добро.

Тази случка ми дойде като гръм от ясно небе, не ми се вярваше, че мога да стана част от подобно безумие… Това е 1/1000000000 от това, което моя приятел Владислав Ножаров визира в своята петиция http://www.facebook.com/event.php?eid=169047186486128 и ако вие сте съгласни с това, подпишете я!!!

Включете се в петицията! Дайте своя глас! Решете вие!

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

Напиши коментар


4 + 3 =

*

© 2015 . Всички права запазени.