Съдът отхвърли иска на Мануела Горсова срещу Стависки, момичето е осъдено да плати 21 000 лв.

0

Максим Стависки, съпругата му Албена Денкова и адвокатът му Явор Нотев по време на делото за катастрофата, което завърши с условна присъда Фотограф: Красимир Юскеселиев

Източник: Дневник.

Софийският градски съд отхвърли иска на тежко ранената от Максим Стависки Мануела Горсова срещу застрахователната компания на бившия световен шампион по фигурно пързаляне „Дженерали застраховане“ за 189 254 лв. Освен това семейството й ще трябва да плати и 21 000 лв. съдебни разноски.

Родителите на момичето, което години след катастрофата е в „персистиращо хронично вегетативно състояние“, искаха компанията да плати част от парите за лечението на дъщеря им в Израел. Съдията Йорданка Моллова обаче определи иска им като неоснователен и недоказан.

Мотивите на съда да отхвърли иска на Горсови е, че лечението и престоят на момичето в Израел са платени с пари от дарения. По време на националната кампания беше обявено, че в полза на тежко ранената Мануела Горсова са събрани 390 747 лв. Според адвоката на Стависки и депутат от „Атака“ Явор Нотев обаче сумата е около 500 000 лв., а и фигуристът дал още 25 000 лв. Той напомни, че бащата Красимир Горсов е изхарчил част от парите на хазарт.

Родителите на Мануела ще обжалват решението. Според юристи няма значение как семейството е успяло да плаща за лечението на момичето и че хората са дарявали пари за това, за да се търси отговорност от Стависки чрез застрахователя му.

Цялата тема може да прочетете – ТУК.

Ако ви е писнало от всичко това, тогава:

Включете се в петицията! Дайте своя глас! Решете вие!

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

Напиши коментар


3 + = 10

*

© 2015 . Всички права запазени.