Видео: Бедна Българийо, какво представлява шистовият газ?

2

Газланд / Gazland

Цялата тема, може да видите – ТУК.

Филмът на режисьора Джош Фокс разследва задълбочено технологията за добиване на шистов газ и ефектите върху околната среда и живота на хората. Технологията е патент на небезизвестната „Халибъртън“ на Дик Чейни и предвижда забиване на сонда на 2.500 метра в земята, след което чрез хидравличен удар с вода и над 596 химикали, се разцепват шистовите скали и газът се освобождава.
Естествено, никаква технология не е способна да канализира целия освободен газ и той свободно се разпространява в почвата и всички подпочвени води по пътя си към земната повърхност. За капак остатъчните води от процеса се изхвърлят в реките и полетата, като водят след себе си болести и смърт. Отчаянието на жителите в районите за добив на шистов газ е отлично документирано от режисьора, събрал по време на снимките стотици свидетелства.
В САЩ населението води непрекъсната борба срещу газодобивните компании, във Франция технологията се забрани със закон, в България…?!

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Повече информация за процеса на добив на шистов газ:

YouTube Preview ImageСвързани теми:

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

2 коментара

 1. Васил Василев каза:

  Г-н Ножаров, благодаря ви за тази информация относно шистовият газ! Фълмът който гледах в You Tube за ефектът от замърсяването на ПИТЕЙНАТА ВОДА и почвата при извличането на шистов газ чрез така наречената технология „хидравличен удар“ е просто ПОТРЕСАВАЩ!!
  Всеки здравомислещ човек трябва да приеме за своя мисия да не се допусне добиването му в България, защото тогава красивата ни страна ще остане само в спомен от песен на Емил Димитров!!
  Просто не мога да повярвам че има и малък шанс това да се приеме в България!! Ето за това бих излязъл на улицата!… Благодаря за информацията отново!…

  • Енчева каза:

   Нa 08.10.2011 г. ще има протест в София, против шистовият газ. Заповядайте.

Напиши коментар


8 + = 9

*

© 2015 . Всички права запазени.