30 години по-късно Южен парк в град София отново е красив и чист.

0

В началото на този месец приключи дълго правения цялостен ремонт на бул. “Петко Тодоров” и на канализационен колектор.  – ако помните миналата година в две статии: „Новия вход към Южния парк – София, 13.08.2010 / 10:30ч“ и „част 2 – Новия вход към Южния парк – София, 14.09.2010 / 17:30ч“ бе отразена голямата идиотщина по изпълнението на проектите, което наложи на няколко пъти удължаване на срока за реализация.

(Цялата тази реконструкция бе реализирана със средстваосигурени от Общинския
приватизационенфонд - 800 хил. лв., както и от европейски безвъзмездни средства
по програма ИСПА – 4 млн. лева. Нещо повече, реконструкцията на булеварда, на
стойност 1.2 млн. лв. бе осигурена от бюджета на Столична община...Както и да е,
тези детайли са лирично отклонение, от финалната опаковка, която заслужава
адмирациите, които бяха анонсирани в официалната страница на община Триадица
в град София.)

А именно: „На 04.07.2011 г. гражданите на район “Триадица” получиха подарък – кметът на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова присъства на тържественият водосвет на изцяло възстановеното езеро и официалното откриване на обновената трета част на парка откъм ул. “Нишава”, при което е подновена настилката и е ремонтирана цветната изложба в Южния парк. С две седмици по-рано са завършени строително-ремонтните работи.

Да, наистина в средната си част Южния парк изглежда по-един наистина прекрасен начин! Няма да акцентирам на каква цена, това не е толкова важно, защото на финала все пак има и нещо направено за гражданите на град София.  Честито и поздравления за всички! 🙂 Сега очакваме да продължи това реновиране и около централния вход на Южния парк. Както и 400 000 хиляди жители, които са пряко засегнати от тези ремонти да прояват нужното разбиране, защото е за хубаво… или по друг начин написано „трай бабо за хубост“.

Цялата тази история е наистина завършва с хубав и щастлив край, а тъй като блог страницата ми е рамкирана от съпругата ми като:  “ с теб идват лошите новини„, смятам малко да избягам от стандартните „добри“ данни и информации, които обикновенно намирате. Нещо повече,  прилагам две снимки от далечната 1980година, когато Владислав Ножаров са го разхождали със синята количка в Южния парк и няколко снимки + видео направени днес (т.е. 30 години по-късно) по време на разходката на бебе Вилерже отново в Южен парк.

LIFE’ S GOOD

, както един познат преди време обожаваше да се изразява, когато е в див кеф.

Следва:

Централен вход на Южен парк в град София – 1980г.

Централен вход на Южен парк в град София - 1980г.

Централен вход на Южен парк в град София - 1980г.

– – – – –

и 31 години по-късно

след ремонтни дейности „Южен парк“ – вход от към улица Нишава / 20.07.2011г.

ВИДЕО:

YouTube Preview Image

Южен парк – вход от към улица Нишава – 20.07.2011г.

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

Южен парк в град София – 1980г.Направен е цялостен ремонт на бул. “Петко Тодоров” и на канализационен колектор

Напиши коментар


7 − = 1

*

© 2015 . Всички права запазени.