Проекта „Аз съм ЗА“ – една истинска гражданска инициатива или поредното подвеждане от политическа партия? Преценете вие..

0

Вчера се завърнах в България и след прегледа на информацията в мрежата попаднах на кратко филмче в Youtube със заглавие „AZ SUM ZA„. Това събуди интереса ми и го изгледах – есенцията от него е:

„Ако съдбата на България те интересува,
Ако те е грижа за мястото, където живееш,
Бъди За, а не против . . .

тук можете и вие да изгледате видеото:

YouTube Preview Image

АЗ СЪМ ЗА

е гражданска инициатива на „ГЕРБ

Тъй като в последните месеци си правя лични проучвания и заключения от комуникации, коментари и събеседвания в социалните мрежи, бях стигнал до извода, че едно позитивно послание като „Аз съм За“ би привлякло доста повече интерес, в сравнение с „Несъгласие – поколение без бъдеще, без дом, без работа, без пенсия„. Ето защо наистина текстовете във видеото бяха любопитни за мен! Дори и в момента когато прочетох, че това няма да бъде нещо ново и различно, а пак на политическа партия и то управляваща днес, не изгубих ентусиазъма си! Напротив – след призива:

Добре дошли в “ АЗ съм ЗА “ !

реших да посетя уебсайта им и да се запозная с по-големи подробности за положителната идея на гражданската инициатива.  Това –

НЕ МИ СЕ ПОЛУЧИПРОСТО НЕ СТАНА,

въпреки че на пръв поглед всичко изглеждаше доста истинско и добре направено – работещ сайт, с новини и популярни дискусии на „заглавната“ им страница:

Принткриин на сайт "Аз съм За" / заглавна страница - направен на 18.08.2011г. / 13:58ч.

Следващия бутон който натиснах беше – „За проекта„, където в няколко реда сложени в една снимка:

снимка от сайт "Аз съм За" - свалена на 18.08.2011г. / 13:58ч.

,бяха на кратко описани вече видяното послание от видеото по-горе. Това ме малко озадачи, тъй като очаквах определено да прочета повече по темата:

Принткриин на сайт "Аз съм За" / За проекта - направен на 18.08.2011г. / 13:58ч.

Продължих с разглеждането на сайта, натискайки бутон „Правила за ползване„, който след като се зареди установих, че такива поне до този момент от пускането на сайта „Аз съм Залипсват:

Принткриин на сайт "Аз съм За" / Правила за ползване - направен на 18.08.2011г. / 13:58ч.

Разглеждането до тук ме провокира да натисна и бутон „Контакти“, където вече без изненади отново страницата беше ПРАЗНА:

Принткриин на сайт "Аз съм За" / Контакти - направен на 18.08.2011г. / 13:58ч.

От видяното до тук, започнах да оставам с убеждението, че нещо не е както трябва и въпреки това продължих с регистрационната форма, където нещата придобиха своята кулминация:

Принткриин на сайт "Аз съм За" / Регистрирай се - направен на 18.08.2011г. / 13:58ч.

В горната секция „Регистрирай се“ има две опции за регистрация – едната директно чрез социалната мрежа Фейсбук и втора опция със стандартна регистрация. Избрах второто и честно казано започнах да се чувствам като ИДИОТ, след десетия ми неуспешен опит за регистрация! Колкото и да опитвах и да имах желанието да го направя, след натискане на бутон „регистрация„, бях връщан отново  към началото на регистрационната форма! Явно нещо не работеше или господата администриращи сайта „Аз съм ЗА„, го бяха анонсирали в медийното пространство – „ ГЕРБ ще си прави социална мрежа „Аз съм ЗА“  – още преди да са завършили и запълнили изцяло с информация гражданската инициатива на ПП „ГЕРБ“. Почти пред свършен факт ми остана избора за регистрация през акаунта ми във Фейсбук, който също БЕЗ УСПЕХ се регистрира!

Така след първоначалния ми ентусиазъм и желание да се включа в една може би положителна инициатива, установих, че за сега „Аз съм Зане изглежда така ИСТИНСКА, както е анонсирана в медиите и направеното видео. Може би съм влезнал в сайта в неподходяш момент, а може би прекалено много ми се е искало да намеря и да се включа в  първата истинска гражданска инициатива в България, където всички българи заедно ще искаме да направим промени към едно по-добро бъдещето за нас и децата ни! Българите трябва да знаят, че не са сами – единственото нещо, което ви пречи да постигнете всичко желано, сте самите вие! Дано въпреки констатираните неща от по-горе, „АЗ съм ЗА“ не се окаже поредното подвеждане и манипулация…

Както и да е, така или иначе до сега в страната ни никога не се е случвало нещо на случен принцип! Разбира се, това  може и да се промени в един момент и за изненада, и ужас на всички обичайно заподозреди пряко, и косвено свързани с политиката на България, следващата „истинска гражданска инициатива“ да не бъда контролирана и насочвана в желаната от тях посока. Ще видим всичко това до какво ще доведе.

Бъдете здрави и успех!

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

Напиши коментар


+ 1 = 2

*

© 2015 . Всички права запазени.