Честит рожден ден Владиславчооооооо

2

Честит рожден ден Владислав! 🙂

И ето в този ден и в този час,
преди 31 години родих се Аз!

Направо съм адски възхитен
и от факта удивен,
как времето неусетно лети,
живота – колко лесно може да те озари!

В едни от най-хубавите си години влизам сега,
и започва за мен същинската игра,
за която просто няма правила!

Затова преди да влезна в нея,
продължавам да мечтая и копнея!

С тези мои мисли и идеи ще се влея
и вярата, че ще успея,
народът ни да се обедини,
и едно по-добро бъдеще за нас и децата ни да предстои!

Не знам дали при всеки е така, но всяка година на тази дата (05.08) се замислям за изминалите неща и изживяното до днес. Правя равносметка и най-вече за последната ми петилетка.. – 5 години, които още повече ме промениха и най-вече в мисленето, разбиранията, възприятията за живота и ценностната ми система – кое е наистина стойностно и истинско. Разбира се, за да може да оценяваш това което имаш, трябва преди това да се случат доста и разнообразни неща. Къде по-хубави, къде не така лицеприятни, за да можеш да видиш монетата от всяка една нейна страна. Само така би могъл да разбереш и осъзнаеш повече за действителността, за живота и за хората около теб. Спомням си, беше отдавна, когато за фамилията ми след възход последва голям катаклизъм и много тежък момент. Сякаш за по-малко от седмица всичко придоби друго измерение – това не е толкова важно, но продължава да ми „държи влага“ спомена как домашния телефон не спираше да звъни през по- хубавите години, а после сякаш бяхмя изключени от тогавашното „бтк„. Повечето, да не казвам почти всички от „приятелите“ на фамилията изчезнаха, направо се изпариха яко дим. Останаха само няколко човека, на които и до сега може наистина да се разчита. Това ме кара, да се замисля за взаимоотношенията и приятелството? До колко то съществува през 21век, когато всичко е така комерсиализирано? Сякаш водещото са парите и мотивацията в каквато и да е било комуникация е изгодата, която можеш да имаш от човека срещу теб. Както се казва живота е прекрасен…хахаха… и най-вече когато си във възход и нещата около теб вървят добре! 🙂 Тежко му когато се появи някое препъни камъче и видиш наистина каква е била „цената на приятелството“?! Честно казано (написано) това ми липсва – приятелството! Може би защото съм си достатъчно напатил от другарчета и се отнасям вече с резерви към новите ми такива като предпазна мярка. Незнам. Но наистина ми липсват онези младежки години, когато с тези деца т.е. момчета сме имали прекрасни и супер забавни моменти, а днес вече същите тези мъже живеят по един различен начин, с много по-различни приоритети и мотивация към живота. Както и да е. Нямам желание да съдя когото и да е било, нещо повече смятам, че ги разбирам. В крайна сметка живота в България се развива и води по-един много особен начин. А именно: основно трябва да си зъл към хората. Както се казва да ги риташ по г*зовете, за да те уважат и колкото по-силни ритници им даваш, и по-брутално се отнасяш, толкова повече респекта се увеличава към твоята персона. Създваш някакво „страхопочитание“, което само по себе си е форма на извращение във взаимоотношенията. В тази връзка, когато срещнеш някой истински, честен и добър човек, го възприемаш за идиот или виждаш възможност да го врътнеш, тъй като е балък.

Пиша всичко това сега далеч от България и си мисля, че всички ние сме балъци. Обществото ни е идиотско. Гледаме постоянно в чуждата паничка и да пре*бем другарчето си.  Лицемерничим по между си, а когато ни се отдаде възможност сме готови да предадем и достойнството, за да се вкопчим като кърлеж и изпием „кръвта“ т.е. паричките на по-големия от нас „глупак„, доверил ни се, за да направим нещо заедно. Злоупотреба, подвеждане, измама, грабеж. И мамка му,  където и да погледна го виждам! Явно средата ми е ужасна или просто наистина нещо в мен се променя към по-различно и не така популярно за България в днешния ден, където всичко е фалшиво, измислено, еднодневка без стойност и просто менте. За съжаление мисля, че сме се вкарали в едно мрачно ежедневие, където сивотата взима превес. Толкова сме ограничени, с толкова малко интереси, така враждебно настроени един към друг, че въобще не разбираме и не осъзнаваме как времето минава и колко много неща сме изпуснали през живота си, защото сме се отдали на „…….“ Както се казва –  Стига! – „не върви да мера само според моя аршин„.  Навярно всеки успява да направи избор за начина по който да живее живота си. Някои взимат решението да живеят извън родината си, други предпочитат да извършват злоупотреби в страната си, а после да купуват свободата си, защото двойния стандарт и корупцията са формата и начина на живот, за да имаш някакъв „нормален“ статус. Други, по-голямите балъци, се скъсват да работят по 8-10часа на ден, за да вземат 400лева в края на месеца. Разбира се, те никога няма да успеят с тези си занимания да посетат през летния сезон уникалния „Cacao beach“, където можеш да се насладиш на един малък връх във фалшивите взаимоотношения между хората, меркантилността им, повредената им ценностна система и разбира се, комплексите – достойни да бъдат описани в дебелите книжки. 🙂 Живота е прекрасен! Както и желанието да бъдеш с фалшива опаковка, сред фалшиви хора, с фалшиви взаимоотношения и най-вече фалшиви изживявания базирани на някакъв тип сделка (покупко-продажба). И докато си правим сделките на дребно, там на по-големите и сериозни върхове, държавните ни глави нон-стоп като хора от властта подписват договори – къде на национално, къде на международно ниво – творят винаги като за последно, което може да се издигне и като мото за държавния глава!.. Но няма днес да пиша за същинското разграбване и злоупотреба, за чиято безотговорност никой не проявява интерес. Нали сме като щраусите –  с разграден двор – заровили глави в земята, а вирното ни на високо дупе е ботзкано дивашки от тук и там. А междувременно душата ни се успокоява с дребни хитринки и далавери, които ни карат да се чувстваме значими, в иначе разграбващата ни се, но прекрасна държава! Явно можем да си го позволим! И лукса и чалгата.

Следва класическото ретро- "баровец, баровец, баааааааровец съм аз"
или "бял мерцедес ме преследва в живота и неотлъчно след мене върви",
или "в зелено, в зелено, щом всичките пари са ми в зелено...." 

Радвам се, че днес, макар и далеч съм заобиколен от истински хора, които не те ценят и приемат по материалните ти постижения, а по-скоро по това какъв си и до колко човечността я има и се е запазила в теб. Това ми дава надеждата и вярата, че доброто продължава да съществува и то е наистина навсякъде около нас – просто трябва да си отворим очите и да го видим, а после и пожелаем да правим, и добрини! Но дали наистина имаме нужда от това?

Понеже знам, че е хубаво човек ако не друг път, поне на рожденният си ден да си пожелае нещо – ще го направя! А то е да бъдем по – истински и открити, повече позитивни и добронамерени, без интригантсво и лицемерие в комуникацията по между ни. Да можем да се радваме на успехите на хората около нас. Вместо докато виждаме тяхния възход да изгаряме вътрешно. Пожелавам си, да можем да се доверяваме на близките ни приятели, които къде осъзнато, къде без да искат са ни подвеждали и лъгали под различна форма,. Пожелавам си, да имаме семейства, а не просто някакви роднини с които общуваме на сила и по задалжение единствено и само защото делим общ покрив. Пожелавам си, да можем да си позволяваме да гласуваме поне малко повече доверие на хората които искаме, с което да им покажем , че сме позитивно настроени и това доведе до развитие в отношенията по между ни.., а от там да ни помогне до една по-голяма сплотеност и обедиение. Вярвам, че ако се случи това – възможността за едно по-добро бъдеще за нас и децата ни може да се осъществи!

На края си пожелавам всички които са стигнали с прочита до тук, да се замислят и да си пожелаят нещо. Нещо, за което мечтаете, нещо което ще бъде полезно за вас, а защо и да не го направите за хората които искате – просто така, без преднамерени мисли, истински и честно! С желание и позитивизъм, както го правя Аз!

Благодаря

Единственото нещо, което ви пречи да постигнете всичко желано, сте самите вие!

= = =
p.s. В памет на дядо Славчо
24.04.1932 – 05.08.1994

= = =

YouTube Preview Image

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

2 коментара

  1. София Бакалова каза:

    Нека всеки Ден Ви бъде Прераждане!
    Красете света със своите мисли!

  2. Веселин Влаев (Пирата) каза:

    Честит рожден ден на патерици ,много здраве и късмет и постигане на всичко желано от Вас.

Напиши коментар


+ 9 = 17

*

© 2015 . Всички права запазени.