Актуална класификация от Световната банка по Брутния Национален Доход. Къде е България?

1

Прeдвижете курсора на мишката по картата, за да видите статистиката отнасяща се и за България:via chartsbin.com & www.nozharov.com

Данни актуални към 01.08.2011 /Източници: World Bank ; ChartsBin

Тази карта класифицира всички икономически членове на Световната банка и всички други икономики с население над 30 000 човека. Икономиките са разделени по доходни групи на Брутния Национален Доход (БНД).  Използвания метод за излисляване е Атлас на Световната банка.

Брой на страните  във всяка група:

  • Ниски доходи – 35 държави
  • Ниски средни доходи – 56 държави
  • Високи средни доходи – 54 държави
  • Високи доходи (не членки на ОИСР)- 39 държави
  • Високи доходи (членки на ОИСР) – 31 държави

Развиващите държави повишават своя дял в глобалната икономика, като икономиките им растат по-бързо спрямо богатите държави, със среден годишен процент 0т 6,8% към 1,8% за високо-доходните икономика за периода 2000г.  – 2010гНо разликата между богати и бедни държави остава голяма. Средната доходност на всички високо-доходни икономики е била $38,658 в 2010г., докато това при средно-доходните икономики е  $3,764 и $510 за ниско-доходните икономики.

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

Един коментар

  1. Има нещо много гнило тук- страни като Испания и Гърция, където РЕАЛНИТЕ доходи са МНОГО НИСКИ, се определят като страни с високи доходи. Това е направо смешно. И отново се подхожда изключително примитивно, защото доходите се отчитат по нереалния междубанков курс, а притежанието на недвижима собственост явно не се взима под внимание.

Напиши коментар


9 − = 5

*

© 2015 . Всички права запазени.