Изявление на „НЕСЪГЛАСИЕ – поколение без бъдеще, без дом, без работа, без пенсия!“

0

Владислав Ножаров

Казвам се Владислав Ножаров и съм част от екипа на „НЕСЪГЛАСИЕ – поколение без бъдеще, без дом, без работа, без пенсия!”.

НЕСЪГЛАСИЕ – поколение без бъдеще, без дом, без работа, без пенсия!

НЕСЪГЛАСИЕ – поколение без бъдеще, без дом, без работа, без пенсия!

Благодарим ви за подкрепата, обществената ангажираност и включването в събитието ни – планирано в края на този месец!

В следващите редове, ще изкажем гражданската си позция и отношение към последните събития , както и липсата на съответсващо политическото мнение от всички представени сили в парламента.

Това е най-тежката криза на политически култури, от началото на прехода – време, което за едни бе преход, а за други приход. Само където преход не се състоя! Това е криза, която изисква не просто политически отговори, изисква преговор на политиките водени в светлината, че България е мулти-етническа държава! Това е криза на политическия интетелект! Това е криза на демокрацията!

За нас, протеста на хората е срещу безнаказаността, срещу властта на мафията, която 22години е непоклатима! За нас това не е етнически конфликт! Това е социален и политически протест! В който след дейното участие и помощ от скинари, агиткаджии, рокери, съмнителни организации – представляващи себе си за силни,  преобразяват активните действия на народа и младите хора в много сериозен и опасен  етнически конфликт. Така и те подведени обслужват други политически и непочтенни интереси.

Инцидентите от последните дни изкушават партиите да извлекат изгода и преимущество пред своите опоненти в предстоящите избори. В момента, това което се случи в Катуница, а и последващите събития би могло да промени настроенията и преобърне очакваните изборни резултати, с което обстановката още -повече влуши!

Нещо повече, трябва да се отчете и възрастовата граница на протестиращите, която е около 20години. Това е нов тип младежка култура, която търси идентичност, търси своя патриотизъм и своя обществен и национален идеал! Търси го спонтанно, но по-лошото е, че го намира в погрешна посока! Причината е, защото държавата ни не е в състояние да формулира ясен, разпознаваем, демократичен и европейски по мащаба си ценностен идеал! Несъществува реална и същинска държавна политика. Когато една Система, не е в състояние да формулира демократична – политическа алтернатива на това което наблюдаваме, а просто изкарва тактически жандармерия и полиция, се случва това. Ето защо, тази система на управление е синоним на диктатура. И тя обслужва всички онези, които отричат демокрацията и политическото й представителство във вида на партиите днес.

От всичко гореизложено и след дълго обсъждане,  екипа на „НЕСЪГЛАСИЕ – поколение без бъдеще, без дом, без работа, без пенсия!” реши да продължи с няколко седмици насрочената дата – 30 септември, поради възможност от спекулации към събитието ни. Така  и искаме да избегнем излишно нагнетяване на обстановката до изборния ден! Не смятаме, че това е бягане от отговорност. А точно обратното!

С това си изявление се дистанцираме от поредните злоумишлени действия и злоупотреби на „политическият ни елит“! Тази злонамерена акция  цели отново да бъде подведено българското общество. Ескперимента с противопоставяне между етноси води до всяване на страх в народа! Tова е сондаж как се „пали“ държавата!

Бъдете здрави и не забравяйте – Българите трябва да знаят, че не са сами – единственото нещо, което ви пречи да постигнете всичко желано, сте самите вие! За едно по-добро бъдеще за нас и децата ни! Aко вас ви е грижа – присъединете се и се

включете в паралелно провежданата петиция!

Дайте своя глас! Решете вие!

С най-добри пожелания,

Екипа на НЕСЪГЛАСИЕ

Напиши коментар


+ 8 = 11

*

© 2015 . Всички права запазени.