Съединението прави силата!

0

Съединението прави силата!

Герб на България

Герб на България

Сто двадесет и шест години изминаха от паметната за България дата – 6 септември 1885 г.

На този ден българският народ дръзва да обяви своето Съединение,  след като сам,  да не кажа самотен е отхвърлил правото на силните да се разпореждат със съдбата му!
Като че ли днес срамежливо, дори разсеяно произнасяме тази дума „съединение”.  А значеща за нашите предци – БЪЛГАРИЯ! Подминаваме тази дума, при все че получихме толкова много уроци по разединение…
Но да се поздравим, защото въпреки всичко, това е велика дата в националната ни история и вярвам, че мислейки по-често, говорейки по-често за това историческо събитие, ще бъде по-ползотворен нашия делник. Защото Съединението е не добиване на територии, а сговорно, споделено национално живеене!
Защото силното съединение днес може да ни даде отговор на многото въпроси и проблеми и да намерим решенията на много български задачи. Един днешен прочит на „Съединението прави силата!”, съм убеден, че може да ни помогне в това дело.  Българите трябва да знаят, че не са сами – единственото нещо, което преди да постигнем всичко желано, сме самите ние!  За едно по-добро бъдеще за нас и деца ни! .

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

YouTube Preview Image

Ние сме в реалност, в която малко не ни стига, за да повярваме в една ПО – ПРАВИЛНА идея и концпеция за живота. Дори и да се случи нещо подобно – винаги се намира тарикат готов да предаде тази идея и кауза, за да пипне дребните трохички…но дори и историята да показва редица доказателства за това, Вярвам и Знам, че ще се справим! В страната ни, има достатъчно изучили се млади, идейни и компетентни личности, които могат да поемат предизвикателството на утрешния ден! Нека спрем геноцида и манипулирането на българския народ! За едно по-добро бъдеще за нас и деца ни! Без страх!

Владислав Ножаров

* Използвани източници:  Герб на Р.България – Уикипедия; Р. България – Уикидепия; Съединението прави силата – Уикипедия; Съединението на България – Pozdravi.net;

= = =

Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват – ТУК.

Още материали от същия автор четете ТУК.
Авторът е блогър в blogspot.com

Напиши коментар


8 − = 1

*

© 2015 . Всички права запазени.