Друс, друс…Манипулация тип дезинформация или амортизирана апаратура?

0

В центъра на епицентъра и седмица по-късно след големия ни късмет, както и друсане, данните от заметресенията продължават да се разминават. Днес разликата е с 0,8 от данните на БАН (изнесени в Европейския сеизмологичен център „EMSC) и тези от Aмериканскаta Сеизмологична Агенция „USGS“. Дали е причината в остаряла и амортизирана техните или да не се всява излишна паника, но според учените на БАН заметресението тази сутрин в 10:23ч. е с магнитуд 3,7 по Рихтер, докато американските им колеги смятат силата му за 4,5 по Рихтер.

Живущите на по-високите етажи в София и Перник, вече успяват и сами с „вътрешния си детектор“ да се ориентират, преценявайки до колко е било силно поредното полюляване. Дали една подобна може би дезинформация тип манипулация в данните не би повече навредила, от колкото помогнала на хората?

Вижте:

КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ГОРЕИЗЛОЖЕНОТО ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ЗАМЕТРЕСЕНИЯ ДНЕС НА ЕВРОПЕЙСКИЯ КОНТИНЕНТ, СЪЩЕСТВЕНИ РАЗЛИКИ В ИЗНЕСЕНИТЕ ДАННИ ОТ ДВЕТЕ АГЕНЦИИ НE СЕ НАБЛЮДАВАТ:

Възникват редица въпроси, но може би на фона на късмета който имаме, трябва да помислим защо политическата воля на властимащите е да продължава да ни манипулира и злоупотребява във всеки един момент, за всяко едно нещо? Защо след като информацията лети свободно във виртуалното пространство, отношението на политиците и медии към съгражданите-избиратели е като с по-нисши твари – роби, слуги, мравки?.. След тези ОЧЕВАДНИ НЕистини, на фона на природните катаклизми е бедна фантазията ни какви „чудеса от храброст“ извършват хората с власт, за които после ще плащаме и вие, и аз, и децата…хахаха…ако  имаме „щастието в оцеляването“ и съдбата ни е да продължим напред! :)

П.С. Като продължение по темата със заметресения – днес в северна Италия има поредица от заметресения с преобладаващ магнитуд между 3,5 – 4,7 по Рихтер. В последните часове силата им е вече затихваща и падна на 2,5 – 3,2 по Рихтер. А иначе по-рано сутринта първо имаше силно заметресение 6,0 по Рихтер в Италия и 23 минути по-късно се усети в България / Перник / София…Дали има зависимост – вие преценете.

* Свързанни теми:

– В центъра на друсането. Повече информация, снимки и данни.

– След земетресението – Застраховане или измама?!

Напиши коментар


8 − = 3

*

© 2015 . Всички права запазени.