ЕЛЕМЕНТАРНА Е СМЕТКАТА – ГЕНОЦИД ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ИЛИ УМРИ МЛАД

Пенсионерите изядоха фискалния резерв“ – нов бисер на един  от „чудесните“ главнокомандващи на прехода, който за едни беше преход, а за други приходсамо където преход не се състоя!

Във връзка с горния цитат, прецених след период който спрях да пиша, да продължа да споделям мислите си, с което да информирам обществото. Няма да коментирам и впускам в детайли относно автентичните причини за „изпаряването“ на фискалния резерв, но с това се признават и потвърждават от „екс„-управляващият няколко факта:

  1. Фискален резерв отсъства;
  2. Виновни за това са „хищните“ възрастни хора;
  3. Още веднъж се бяга от отговорност, тъй като други са се провинили;
  4. За държавата пенсионерите са тежест,

a) геноцид за пенсионерите?

… Гузен не гонен бяга

За съжаление по-голямата част от младежите, младите хора и останалите трудоспобни хора не мислят за времето, когато ще се пенсионират. Има логика да не го правят. За някои това е след 45години, за други след 30 или 20години. През същия период е възможно да се случат много неща, но основната концепция е, че поданиците на Р. България имат задължението да плащат свойте осигуровки – в случая акцентирам на пенсионната вноска, здравната е друга тема.

До тук добре. Моля, да помислите какъв е смисъла да бъдете солидарни заедно с държавата и да влизате в рамката на тази условност, когато идва времето за пенсиониране и установявате:

  • че сте плащали над 45години пенсионни вноски, за да се взимат 150евро… ако доживеете.

В това ще кажат някои, че няма нищо лошо – такъв е принципа и организираната „СИСТЕМА„. Ще добавя нещо повече – при този „чудесен“ начин на живот който водим българите от България, в комбинация на „прекрасната“ здравна политика и „спокойният“ ни начин на живот и всичко това съпоставено към СРЕДНА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ (тук) – ще разберете, че при по-добър късмет е възможно жизненият ви цикъл да бъде 72-73 години…, като на не малка част от мъжете е 69години.
Ето защо замислете се след настоящата пенсионна реформа, колко време държавата ще бъде коректна, спрямо вашата солидарност да внасяте редовно социални вноски десетки години в хазната? Интересна инвестиция..

За справка:От 01.01.2012г. в България се прие поредната пенсионна реформа, свързана с промени в условията за придобиване на право на пенсия съгласно българското законодателство.Тези промени засягат и българските граждани, които живеят извън пределите на страната. За лицата, които се пенсионират по условията на ІІІ категория труд съгласно Кодекса за социално осигуряване(КСО) от 31 декември 2011 г. възрастта се увеличава от първия ден на всяка следваща календарна година с 4 месеца за жените и мъжете до достигане на 63-годишна възраст за жените и 65-годишна възраст за мъжете. За лицата, които нямат достатъчно стаж, същите придобиват право на пенсия от 2012г при навършване на 65-годишна възраст за жените и за мъжете и не по-малко от 15 години действителен осигурителен стаж, като възрастта се увеличава от първия ден на всяка следваща календарна година с 4 месеца до достигане на 67 години.

В заключение ще обобща, млади и трудещи се хора – българи от България – великолепно е когато има воля за солидарност, още повече в симбиоза между народ и държава. Неприятното е, ако съм успял да доживея и сега се пенсионирам, и съм късметлия в по-добрия случай, ще взимам пенсия 2-3години. (доста условности се натрупаха) По-неприятното е, че тенденцията в световен план е продължителността на живота да се увеличава. В тази връзка, когато всички ние които сме днес на 30години, след още поне 35-40 години трудов стаж  ще констатираме пред свършен факт, че пенсионната възраст в България е станала вече 74-76 години за жени/мъже….,като парадоксалното би било когато средната продължителност на живот е в най-добрия случай същата.

Свобода, семейство, сигурност, спокойствие, самостоятелност, справедливост – това днес е автентична утопия, на фона на търсената от държавата солидарност и вече две десетилетия мащабна по-демоктратична форма от злоупотреба!

Резултатите не са тайна за никого! Ето защо и живеем така добре, с единствената мисъл как ще си платим битовите сметки! Нещо повече – търсим заеми първо от близки и приятели, а после и от финансови институции, за да ги плащаме тези битови разходи! За тези, които вече „Системата“ ги е тотално претакала – честито! Много скоро след нотариалните покани, ще се запознаете със съдия изпълнител и простите с последно останал  недвижим актив!

Питате какво е решението? – Навярно решението е да мислите по-сериозно за делата си и до какво те ще ви доведат.

Има ли смисъл да плащате, като „инвестирате“ в  в дългосрочен план, когато по-вероятното е да имате едно „нищо“ като възрващаемоест?  – Ако отговорът за вас е „ДА“ при тази „Система„, то тогава е излишно да се интересувате кой какъв е и какво е направил за хората, и неговата биография, когато прави своята политическа кандидатура. Тогава е без значение дали държавата България е демократична, комунизъм или диктатура. Всеки който сте избрали, ще продължава да злоупотребява спрямо гласуваното му доверие. А комплексирани идиоти с болни амбиции, его и мечти има безброй с желание да се качат на табуретката – това се вижда не само с отсъствието на лица при политическите партии, но и при псевдо-гражданските формации тип сдружения от последните по-масови протести…

Бъдете здрави, започнете да защитавате по-успешно личният си интерес, а след това националният….патриоти и националисти! 🙂 А когато „конете с капаци“ еволюират и отворят очите си, може да видят какво се случва в ДЕМОКРАТИЧНА Франция, където благодарение и на СВОБОДНАТА преса, съществува „френска ваксина против корупция“ – (тук).. Неизбежно е. Провидението ще сполети българският политик, ако БОГ не се погрижи приживе за добрите му дела на таз родна земя.

ЕЛЕМЕНТАРНА Е СМЕТКАТА!

*Цялото видео, може да бъде изгледано – ТУК / ИЗТОЧНИК: WWW.DNEVNIK.BG

* АВТОР ВИДЕО МАТЕРИАЛ: Агенция БГНЕС / статия: Борисов: Пенсионерите изядоха фискалния резерв

13.04.2013                                                                                          Владислав Ножаров

София

Свързани теми:

© 2015 . Всички права запазени.