Всеобхватната идиотщина и тоталната дебилщина в битката на олигокрацията

..Из архив“наръчника за младия протестиращ“:

Препоръки от Българска Православна Църква:

патриарх Неофит

патриарх Неофит

Младите могат да постигнат много неща благодарение на своето ведро настроение и търсене на истината, заяви на 18.06.2013г.  Негово Светейшество патриарх Неофит по повод протестите. Ето какво препоръча патриарх Неофит на младите хора, които са по площадите:
Да търсим мира и да го следваме – това е завещанието на Светата Библия. Младите могат да постигнат много неща благодарение на своето ведро настроение и търсене на истината – да търсят истината и тя ще ги направи свободни. Сигурно на всеки е скъпо на сърцето това настроение на младите хора и не може да не ни вдъхнови, да им помагаме молитвено да постигнат онова добро, към което се стремят.

Да! –  Истината е някъде там!? Или по-скоро истината е винаги една, зависи от коя страна на масата си седнал!

Ето 6  свежо-гибелни истини към 10.юни.2013г според „The World Fact Book“ на ЦРУ с отношение към СВОБОДАТА!

 1. Статистиката (тук) за смъртността при деца до една година е ужасяваща за България, която е на първо място не само в ЕС, но и Европа с  – 15.60 / 1000 бебета. Това дава и насока за нивото на здравеопазване в Родината ни!
  В продължение по темата, в България най-много живородени деца има в Сливенския регион. А най-много сключени бракове в Кърджалийки регион (данни от НСИ към декември 2012г).
  Тази информация дава насока, за това какво ни очаква в близко бъдеще…
 2. Данните (тук)на ЦРУ показват за българите, че имат най-ниската продължителност на живот, както в ЕС, така и ЕВРОПА (мъже – 70.49г /жени 77.89г). Това кара да се замисли човек, дали ще успее да доживее първо пенсионната възраст при този „великолепен“ живот в България?!, а след това и колко време като възможност ще има да си почива на старини, като взима гарантиращата спокоен живот пенсия? 🙂
 3. Същевремено (тук) България се нарежда на 8-то място сред 223 държави от Света по смъртност! Пред нас са 5 африкански държави, Украйна и Афганистан. Те ни водят в класацията защото населението им е преживяло геноцид, апартейд, граждански войни и военни конфликти, спин, малария, както и авария в атомна централа. Всичко това не ние е сполетяло в Родината, но въпреки това имаме ниско качество на живот, висока смърност, отсъствие на спокойствие и сигурност за нас и нашите деца. Изпреварили сме даже и Сомалия!!!
 4. Към юли месец 2013г. (тук) българите наброяват 6,981,642 души.  – ДЕМОГРАФСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ СРИВ = РЕЗУЛТАТ НА ДЪЛГОГОДИШНАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ОТ ПОЛИТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СПРЯМО СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ. Преход, който за някои беше ПРИХОД…., само където преход не се състоя! 

В случаят, разглеждам основната и най-важна графа – НАСЕЛЕНИЕ. По данни от предишното преброяване от НСИ през 2001 г. населението на България е било 7 932 984, а в 1989 г. – 9 009 018 души. След последното преброяване към 31.12.2012г. броят на българите е 7 282 041 души (данни-тук). В това число влизат 989786 деца на възраст между (0-15г) / 1 352 857 (0-19г), както и 1 395 078 жители на възраст над 65г. от което се вижда, че продължава застаряването на нацията ни.

Населението в трудоспособна възраст към 31.12.2012г. е 4 503 000 души, или 61.8% от цялото население, като мъжете са 2 363 000, а жените 2 140 000. Въпреки увеличаващата се възрастова граница за пенсиониране, трудоспособното население е намаляло с близо 20 хил. души, или с 0.4% спрямо предходната година. Към края на 2012 г. в над трудоспособна възраст са 1 731 000 или 23.8%, а под трудоспособна възраст – 1 048 000 или 14.4% от населението на страната. От  статистически данни се разбира:
 • социалната политика се нуждае от мащабно стимулиране, което е невъзможно при наличния икономически срив в България;
 • днешните пенсионери получават пенсия благодарение на тези 800хил. служители в държавният сектор и всяко едно тяхно съкращение би довело до колапс в пенсионната политика. Ето защо реформа е невъзможна и всяко от правителствата ни до сега го осъзнават; Може и по друг начин да се погледне на проблема –  кой плаща заплатите и данъците на държавните служители? Отговор: -Българите в България.. и от една страна какъв би бил ефекта ако се случи съкращението на държавния служител, спрямо всичко останало.. по-скоро позитивен, тъй като средства няма да отиват за това перо или по-скоро негативен спрямо другото, което зависи от съществуването на тази раздута държавна машина?
 • млади и трудоспособни хора плащат социални осигуровки без да имат представа и информация какво ще получават при настъпване на пенсионна възраст, като същата значително още повече ще скочи, когато дойде и нашето време за пенсиониране.

въпрос: Няма ли нещо много сбъркано в социално-пенсионната формула, по която имаме задължението да плащаме средства като осигуровки днес, а парите ни се разпределят незнайно къде в частни фондове?

5. Още истини за България – отрицателната разлика в прираста на българскато население като процент е почти -22% за перидода 1989-2013г. (за изминалата година е -0,8% – тук). Така страната ни застава на 229-то място от 232 държави по света!!! Нещо повече, според последни изследвания на ООН, прогнозния демографския срив около 2050г. в страната ни ще бъде крайно песиместичен: 5 255 000 души! В това число не е описано съотношението между етносите, но имайки предвид всички гореописани данни, може да се приеме за период 7 до 10години  работоспособните българи в България ще бъдат малцинство. Увеличаването на турското и ромско население през следващото десетилетие, отрицателният прираст на българите, допринесен с емиграцията довежда до още няколко основно неразрешими последствия:

 • крах в социално осигуряване;
 • колапс в здравно осигуряване;
 • още по-сериозни затруднения в обучението;
 • и най-опасното: неизбежни етнически и военни конфликти!!!

6. Друга истина (тук) – общата сума, която българския народ дължи на външни кредитори е: $50,540,000,000 към 31 декември 2012г. / докато към декември 2011г. е бил: $47.320,000,000. По друг начин написано за период от 12 календарни месеца се е увеличил външния ни дълг с почти 3 милярда 220 милиона американски долара!!! – сума, която ще плащате вие, ще плащам аз и децата ни, а на този порочен принцип базиран на злоупотреби и децата на нашите деца и т.н.н. ! За пояснение разделете 3-те милярда на 365 дни и ще се получи, че ЕДИН ДЕН на правителството струва 8 821 917, 80 щатски долара! Без лихвите..

А днес при продължението на тази дестабилизация и ден след ден, без ясни искания към правителството до какво ще доведе? 🙂

 • по-ниски цени на горива?
 • ще падне цената на тока?

– Държавата няма инерес да го направи. Простичко обяснено: грубо около 70% са събиранията в държавната хазна от акциз и ДДС. В тази връзка „енергийните услуги“ са основно и главно формиращи за попоълване на хазната, както от ДДС, така и акциз! Ето защо всяко занижаване на цените до крайният потребител ще рефлектира отрицателно върху годишния бюджет и събираемостта. След като сметката на „кръчмаря“ т.е. финансовия министър т.е. държавата не излезне кой ще плати разликата от „кърпенето“ на бюджета – Орешарски, Станишев, Доган, Борисов, Сидеров, останалите патриоти, националисти, псевдо-водещи лица на протестите, Църквата, а може би олигарсите…или ние – българско общество?
Защо „уникалните водещи на протеста“ не поискат разяснение относно факта, че между 0,5%-2% е заложено в бюджета на България да има постъпления от МИТА?!?! Сякаш не знаем и не виждаме масовия внос на китайски стоки или тези от Турция, или други държави НЕ членки на ЕС?!  Или може би това не е насока за регламентирана мащабна контрабанда на стоки?

А по адрес на „водещите протеста лица“ – не малка част от тях, започнаха да трупат „ноу-хау“ за това как се прави протест още от 2011г., когато стартираха първите по-масови брожения срещу горивата. Тези лица са „абонирани“ водещи от тогава на почти всички последвали недоволства от народа! Между 12-20 кооперативни младежа. Познавам бегло повечето от тях! Помня когато не скрито потриваха ръце и си представяха как ще направят, цитирам: „Най-якото море – сезон 2011„, а малко по-далновидните се виждаха в парламента, след като привидно се качиха на табуретката, с вярата че от тях нещо зависи и започва капитализацията..хахаха… За мен тогава това показа от къде духа вятъра и до колко са автентични въпросните господа! Изгубиха ума и дума! Нещо повече, никои от тях не каза и не опита да обясни, че реално едномесечния „мораториум върху цените на горива“ ощети народа, тъй като това замразяване и разлика в цената за дизел и бензин се пое от хазната…друг въпрос е, че държавната хазна се пълни от вашия и мой джоб! А решение за монопола върху пазара на гориво и до днес няма, както и за злоупотребите, за които може да се запознаете повече – тук.

Същият екип от младежи, след като „налапаха кокала“ от февруарските протести тази година, по-скоро се изпариха яко дим, от колкото да продължават да защитават интересите на народа! Ще се съгласите, че проблемите на обществото по отношение ценообразуването на ток в България и към днешна дата са нерешени!!! Ала младежите – водачи, през юни месец вече имат нова мисия и тя няма връзка с тока! За това пък се подхилкват с ехидни усмивки от министерските зали по време на псевдо-срещи тип граждански контрол. (тук и тук) …хихик 🙂

Защо ли така става?

 • Ами може би защото обикновенно на млад човек му става? …

Шегата на страна 🙂 въпреки, че шега, шега, но на голо дупе си е живо е*ане!

 • Може би защото са идиоти?
 • Или две мухи не може да им се разминат по челото, за да навържат „а'“ и „б“?
 • Слаба информираност?
 • Изпитват затруднение във формирането на искания?
 • Действа се на първосигнална система и слаба координация?
 • Нямат нужните умения и знания?
 • Отсъства воля и желание?
 • Или просто групата, обучила се презтези 2 години в управлението на протести, се подиграва и гаври по същия начин, както и методологията по която политиците и олигокрацията на България ни цакат: Когато има решение, то е или на парче или просто да се хвърли прах в очите на обществото, с единствената цел да се отпуши напрежението. Няма дългосрочен план за бъдещето на българите, на България! С което напълно се обезценява цената на човешкия живот!

ОТ ДРУГА СТРАНА ние самите не знаем „цената на човешкия живот„, което напълно оправдава и разбирам изродите, които злоупотребяват спрямо нас. Обществото ни, хората трудно осъзнават и асимилират какво ни се случва. Отсъстват познания, липсват интереси, информацията се манипулира и отдавна е забравен дългът на журналиста – да представя истината и само истината, без да я променя или видоизменя, защото това я прави НЕистина, която обслужва всички други интереси, но не и тези на обществото! Неприятното е, че всички ние в обществото, трудно умеем и можем да защитим нашите лични интереси, а какво остава за националните? Основния договор между държавата и поданиците е Конституцията, а тази на Републиката България е отдавна не само морално остаряла, но и неадекватна към динамичните времена в които се намираме.  Разбира се, трябва да се знае, че това не е оставено случайно! Всъщност нищо не се случва на случаен принцип. Всичко е контролирано и добре калкулирано в сметката. Сметка, която плащате вие, плащам и аз, ще плащат и децата ни.

Не знам за съществуването на официално искане за промяна на Конституцията от водещите лица на протестиращите, но се искат неща тип на парче – промяна на изборен кодекс, където хипотетично ще има възможност да правим вече избор, а не подбор както е до сега?!?! Демек посланието е: Иска ни се генерална промяма, с частични подменки в „системата“ на олигокрацията!

–  Истината е някъде там!? Или по-скоро истината е винаги една, зависи от коя страна на масата си седнал!

В заключение:

Хващам се понякога на въдицата да коментирам официални „нашенски данни„, което не рядко е преливане от пусто в празно. Приемам статистическите данни и за брой пенсионери – 2,2 милона. В това число над 400 000 инвалидни, че подрастващите до 18 години (вкл) са над 1,3 млн, че населението ни е 7,3 млн и прочие… Но ще трябва да приема и данните от изборния процес тази година, че с право на глас в България са 7 милиона!

Сега се опитвам да разсъждавам в обратен ред на изложените официални факти до момента.

Бройката на гласоподавателите изключва подрастващите до 18г(вкл), а те са 1,3 млн. Сумата от двете групи – с право на гласуване и без право, би трябвало да ни даде бройката на населението в България – 8,3 милиона. Сега се питам на коя официална статистика да хвана вяра, пък отгоре на всичко и да я разсъждавам и да я коментирам. Колко е населението в България?

 • 8,3 млн – според ЦИК / към месец май 2013г.
 • 7,3 млн – според НСИ / към  31 декември 2012г.
 • 6,981,642 – според ЦРУ / към 10 юни 2013г.

????

В тази връзка, след като има такива фрапиращи разминавания на данните за числеността на населението (за период в проучвания от 6месеца), то какво да си мисля по отношение на други параметри на генофонда, а и не само там?

Каква е истината, къде е и как може човек да стигне до нея Ваше светейшество, патриарх Неофит?

Ще дадете ли насока? Ще подкрепите ли нуждата за Вяра?

За да влезнат миряните в правият път, според повелята на Бог?

20.06.2013г

ВЛАДИСЛАВ НОЖАРОВ

ВЛАДИСЛАВ НОЖАРОВ

София

Свързани теми:

Етикети:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
© 2015 . Всички права запазени.