ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ VS ВЛАДИСЛАВ НОЖАРОВ

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ VS ВЛАДИСЛАВ НОЖАРОВ

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ VS ВЛАДИСЛАВ НОЖАРОВ

Не крия изненадата си, че съм четен и от господин Томислав Дончев (бивш министър без портфейл, отговорен за управлението на субсидиите от Европейския съюз в правителството на Бойко Борисов, а сега и народен представител в 42-то Народно събрание от квотата на ПП ГЕРБ с 30.54% на изборен район „Габрово 7“).

Радвам се, че е успял да се запознае в тези динамични времена и да вземе отношение към публикуваната не отдавна тема: „Евро-Пàри или равносметка от присъединяването на България в Европейския съюз и апетитно-възбуждащия бизнес„.

Вероятно няма да бъде изненада, но на първо място искам да благодаря на г-н Дончев за поздрава и за оценката към „независимия ми опит за анализ„, за обобщението и насоките отправени към мен,  както и за моя грешка. Всичко това обобщено в материал качен на 10.07. 2013г. в официална страница и озаглавен: „Със и без изненади„. Тъй като двамата сме „виртуални другарчета“ във Фейсбук, успях да прочета и посланието оставено на стената, където се завършва с желание за дебат (тук).

Трябва да добавя, че и аз нямам причина да избягвам дебат, въпреки че не е тайна – не съм нито философ, нито икономист. Нещо повече – възрастта и практиката натрупана до момента от мен е трудно сравнима, най-малкото поради разлика в ЕГН-тo ни. Друг въпрос е, че не мога да се „похваля“ с богата биография зад гърба си – като кмет, министър, депутат или натрупано ноу-хау от институт „Отворено общество„. На фона на дисонанса в битието между двама ни, осъзнавам за малките шансове които имам пред „експерт – професионалист“ с екип зад гърба си. Въпреки това, като млад човек – гражданин на Република България, имам готовност за предизвикателствата на утрешния ден и съм в очакване да науча повече за продължение

относно „дебата“ и какъв би бил:

реален – открит

или задочен с „виртуални закачки“ както е до сега?

Междувремено, при удобен случай, Ви моля господин Дончев прочетете повторно „Евро-Пàри или равносметка от присъединяването на България в Европейския съюз и апетитно-възбуждащия бизнес„, тъй като от една страна в темата не съм изразил мнението си дали съм „ЗА“ или „ПРОТИВ“ участието на държавата ни в Европейски съюз. В тази връзка не правете изводи от мое име, като насочвате аудиторията с непълни цитати. Може да го правите, като пуснете извадка на целия абзац – така ще се разбере и по-точно смисъла. Ето защо, е прекрасно когато съществува борба ДО КРАЙ за разкриване на ИСТИНАТА. Частична или едностранчивата информация не могат да се считат за ИСТИНА. Защото заблуждават читателя, насочвайки го в друга посока, която в края на краищата се нарича НЕ-ИСТИНА! Аз играя със „свалени карти“ и източниците които съм ползвал, може да бъдат свалени от тук до 25.07.2013г.

От друга страна, в материала ми се засяга и генерирането на средства в държавния бюджет. Ще се съгласите, че е обвързано с ЕС (не само заради вноските които правим ние данъкоплатците, за да сме част от този съюз). Нямам намерение да анализирам дали четете между редовете или сте предпочел да се произнесе бившия Ви колега финансов министър Симеон Дянков или друг финансист относно факта за приходи от мита. Същото важи и в продължението за темата със „захар„, където е с отношение към екс министър Мирослав Найденов. Но по-горното е съотносимо към участието на родината ни в Европейския Съюз. Както и по-високи АКЦИЗИ, които се въведоха след 2007г за гориво, тютюневи изделия, спиртни напитки и ток. В статията не се говори единствено и само за това кой колко е дал или взел, обобщено от Вас като „нетна финансова позиция„, но и за други разновидности на принос и облаги съпоствами към „националните интереси“ на България през прехода. Който за някои беше ПРИХОД, само където преход не се състоя.

Преди заключение (със следващата снимка датираща от януари 2011), ще ви напомня за ангажименти от ПП „ГЕРБ“:

(статия от 21.01.2011г. – тук. / или натисни върху снимката за по-голям размер)

В завършек господин Дончев и като потвърждение за категорична позиция от мен относно ЕС, може да се запознаете (тук) със становище за „нов Изборен кодекс“, входирано на 08.07.2013г. при милата секретарка в щаб-квартирата на 16ти етаж. Знам, че сте подписал „Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс“ и входиран от ПП ГЕРБ на 28/06/2013г  – сигнатура: 354-01-34 .

Съжалявам, че никои не успя да се запознае с депутати на ГЕРБ при организираните три срещи до момента в пленарна зала от „Комисия за взаимодействие с граждански организации и движения„. Макар и уважаемия господин Бойко Борисов да заяви намерение за обсъждане и респективно после гласуване на нов закон за Изборен кодекс, реален официален дебат с граждани, граждански организации и движения с представители на политическата партия не е осъществен. Въпреки това, цялата парламентарна група е намерила и подписала последната „формула за аспирин„, входирайки я в деловодство, но без обсъждане сВладислав Ножаров обществото. Надявам се и Вашия стил, да не е в пълен синхрон с председателя на партията и заявеното намерение за дебат осъществи….един ден.

11.07.2013г.                   С най-добри чувства: ………………………………

София                                                                              / Владислав Ножаров /

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

© 2015 . Всички права запазени.