Какъв е смисълът на човешкия живот?

Годината е 1998, а въпроса: Какъв е смисълът да живееш?
Дали е в това да постигнеш успех или вътрешен мир, или за да откриеш смисълът на живота, чрез вършене на неща, които да го разкрасят. Аз все още не съм открил какъв точно е смисълът да се живее. Дори не разбирам какво точно представлява живота. За мен животът бе нещо непознато. Някаква химера, която ме плашеше и изпълваше с ужас. Това, което осмисля животът на хората е отношенията, които създават помежду си.
Връзките са основната движеща сила за живота на хората. Връзките със семейството, с приятелите, с колегите, дори с животните помагат на хората да посрещат несгодите на живота. Но най-големият стимул за хората да живеят е Любовта. Това е силата, която движи и направлява живота им. Те вършат всичко от Любов. Но само ако я познават. Аз не я познавам. Изпитвам я, но не я познавам. Няма по-голямо наказание от това да си лишен от обич. Или от това да даваш Любов, но тя да е несподелена. Да изпитваш любов, но да не получаваш същото в отговор е нещо ужасно. Но именно с този ужас ? живея? аз. Да нямаш някой, с когото да споделяш любовта, която те изпълва отвътре и да няма човек, който да ти отвръща със същата любов, която ти му даваш е наистина тежка съдба.

…. В.Н. / 1998 година ٩(-̮̮̃•̃)۶

Ръчно - декорирани часовници ВИЛЕРЖЕ от Велислава Каймаканова

15 години по – късно, още едно мнение какъв е смисълът на човешкия живот?

„Тик-так, тик-так времето минава и на никого не прощавa. Не малко от нас отдавна са забравили от къде са тръгнали, а други са спряли да се наслаждават на момента…въпреки, че мига е всичко което имаме“

..

Всеки от нас мечтае за здраве, за щастие, за любов, за себе постигане – мечтае за съвършенството.  Съчетано със свобода, семейство, сигурност, спокойствие, самостоятелност, справедливост – вероятно води до съвършен свят?  Можем да си представим, че имаме прекрасен живот – любящо семейство, няколко къщи и коли, достатъчно пари и много свободно време, за да се наслаждаваме на всичко. Но това ли е всъщност идеалният свят? Дали ще бъдем истински щастливи в него? И дали изобщо е възможно да съществува място, където всичко е перфектно?

Не е ли това утопия?

За един по-добър живот за нас и децата ни…

Преход - време, което за някои беше ПРИХОД...Само където преход не се състоя!

Преход - време, което за някои беше ПРИХОД...Само където преход не се състоя!

Химерата е добре илюстрирана. Всеки ден, чрез световни медии, филмова индустрия, реклама, интернет, мозъка ни е атакуван. В съзнанието ни се прожектират гледки, пейзажи, моменти, които си пожелаваме. На една ръка разстояние, но все така недостижими. Някои от нас имат възможност и пътуват. От части те знаят за начина на живот в чужбина. Сравняват! Най-малкото виждат на повърхността очевидната разлика между България и Света. Други успяват да забележат и още, като установяват за създадени правила и норми, които вкарват живота наистина в рамка, но същата рамка гарантира ниво и социален статут, които е разписан в основния закон на държавите – Конституцията. Документ определящ правата и задълженията между гражданите и родината. Няма да правя паралел и вадя констатации. Излишно е. Всички усещаме в сърцето си, че има нещо нередно. Някаква несправедливост, задкулисност. Народът изнемогва и едно от основното му бреме е да работи, за да успее да плати наем на жилище и сметките си за ток, парно, вода и прочие..а за утрешния ден го очаква задълбочаване на робство, и несигурност, паника, зависимости и несправедливости. Същевременно свидетелстваме на люта битка между всички лица на българската политическа сцена. Същите се избиват за властта, въпреки че тук долу сред хората бедността е повсеместна.

ЗАЩО ГО ПРАВЯТ?

Навярно си имат причина..хаха…както и мотив, произлизаш от мотото: “Ако нещо работи – обложи го с данък; ако продължава да работи – регулирай го, а когато спре да работи – субсидирай го„.

Много хора се стремят да се нагодят към днешните промени, но това няма да им помогне да влязат в бъдещето. Те са били нужни за времето, което си отива. Други, добри хора сега ще служат на бъдещето и на опазването и развитието на живота. Българите трябва да знаят, че не са сами – единственото нещо, което пречи да постигнем всичко желано, сме самите ние. Колкото повече се информираме и трупаме знания, толкова повече ще ограничим възможността да бъдем използвани. Включително да плащаме лукса, които ние не можем да си позволим, но подсигуряваме на властимащите!

Пожелавам си повече хора да отварят очи. Още хора да виждат. Да защитават собствените си интереси и правата на семейството си. Така и ще спре геноцида и манипулирането на българския народ. България е там, където има българи. Не се бия срещу злото, аз се боря за доброто. За едно по-добро бъдеще за нас и деца ни, за приятелството и любовта. Без страх. 

София                                                                           Владислав Ножаров

05.08.2013г

= = =
p.s. В памет на дядо Славчо
24.04.1932 – 05.08.1994

= = =

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ВЛАДИСЛАВЧООООООООООООООООООО 🙂 🙂 🙂


YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

© 2015 . Всички права запазени.