ЗА ДЕТСКА ЛИНЕЙКА КРАТЪК ОТЧЕТ НА СДРУЖЕНИЕ „КАУЗА“ ЗА КАМПАНИЯ „ДА ОСТАВИМ СЛЕДИ IV” В ПЕРИОД 2015-2016г.

СДРУЖЕНИЕ „КАУЗА”
КАМПАНИЯ „ДА ОСТАВИМ СЛЕДИ IV”
София, 1407, бул. „Черни връх“ 76А, бизнес център HILL TOWER, ет.3; MDMI LEGAL
тел: (+359)887788888 е-мейл: office@kauza.org; сайт: www.kauza.org

КРАТЪК ОТЧЕТ НА СДРУЖЕНИЕ „КАУЗА“

ЗА КАМПАНИЯ „ДА ОСТАВИМ СЛЕДИ IV” В ПЕРИОД 2015-2016г.

Сдружение „КАУЗА“ е неправителствена организация, работеща в обществена полза. От 2012 г. Сдружението се стреми да спомогне за повишаване нивото на здравните услуги и грижи за деца в държавни болници у нас, чрез кампанията „Да оставим следи“. Със събраните средства през годините са закупени кувьози, неонатални монитори, уреди за раздвижване на крайници за деца с проблеми в двигателната и мускулна системи, лекарства и друга специализирана медицинска апаратура.

В периода 2012 – 2016 г. сдружение „КАУЗА“ реализира четири кампании под надслов „Да оставим следи“. Последната от тях – „Да оставим следи IV” имаше за основна цел закупуване на първата детска линейка с транспортен кувьоз в България.

Благотворителното дело получи широка подкрепа от страна на популярни личности и хора от бизнеса, които застанаха пред обектива на фотографа Велислава Каймаканова-Ножарова. За целта на кампанията бяха заснети 30 фотосесии, като кадър от всяка от тях стана част от благотворителния търг, проведен на 14 декември 2016 г. в литературен клуб „Перото“, гр. София. По време на благотворителната вечер бяха събрани над 80 000 лева, които заедно с останалите, постъпили от началото на кампанията, средства по дарителската и разплащателната сметка на Сдружението, бяха достатъчни за стартиране на процедура по избор и закупуване на детската линейка и необходимото за нейното безпроблемно използване оборудване.

През първите два месеца на 2017 г. се проведоха редица срещи с компании- производители на линейки, както и фирми-доставчици на специализирана медицинска техника за линейки. В резултат от проведените срещи екипът на Сдружението, заедно с д-р Десислава Кателиева и д-р Константин Димов, единодушно взеха решение линейката да бъде доставена от фирма „София Франс Ауто“.

Автомобилът е чисто нов, с гаранция – марка Пежо, модел Боксер, със сертификат ЕВРО 6, тип B, отговарящ на стандарт: ЕN 1789:2007. Техническото оборудване в линейката е чисто ново и включва следната специализирана медицинска техника:

Пациентен монитор: CSM 7000 Plus;

Дефибрилатор: Cardio-Air 360 B с лъжици, принтер, пейс;

Респиратор: Magnamed Brasil, модел: OXYMAG;

Транспортен кувьоз марка – Атом; модел: V-808, със специализирана носилка за него; монтажна основа (платформа), на която се фиксират носилките на инкубатора; отделна специализирана носилка за деца до 18 години (последните 3 със сертификат за 10G динамично натоварване). В допълнение е и първата окомплектована с аксесоари детска чанта за спешна помощ.

С детайлна спецификация относно гореописаното ще се запознаете в приложение 1, приложение 2 и приложение 3 от настоящия документ.

  • Общата стойност на дарението е в размер на: 154 024,86 лева.

Сумата се събра в период от 2 години, благодарение на множество дарения от частни лица, ЧПДГ “Къщата на Алиса и нейните приятели”, Частно немско училище „Веда“, ДМС номер с текст KAUZA на номер 17 777, представители на бизнеса в страната, както и няколко директни дарения на уреди (респиратор, закупен от г-жа Татяна Попова; специализирана носилка за инкубатор, закупена от г-жа Милена Терзиева и детска педиатрична чанта за спешна помощ, закупена от НАРСМП „Национална асоциация на работещите в спешната медицинска помощ“) – всички те на обща стойност: 27 164,58 лева.

След получени допълнителни насоки от Министерството на здравеопазването, екипът на сдружение „КАУЗА“ взе решение да дари линейката на Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Николай Иванович Пирогов“ ЕАД. Официалното предаване на ключовете се състоя на 30.05.2017 г., като на церемонията присъстваха представители на властта, политици, бизнесмени и популярни личности, подкрепили кампанията „Да оставим следи IV”.  Събитието бе широко отразено във всички национални телевизионни канали, радио станции, печатни издания и интернет новинарски сайтове.

ВИДЕО:

YouTube Preview Image

Първата детска линейка в България вече е факт (ВИДЕО и СНИМКИ – ТУК) – РЕПОРТАЖ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Фактическото – документално дарение се извърши на дата 13.06.2017 г. в кантората на нотариус Румен Димитров в гр. София, който също спомогна и подкрепи кампанията „Да оставим следи IV”, като изповяда сделката про боно. В срок до 3 месеца от горепосочената дата болница „Пирогов“ трябва да изготви първия от поредица отчети до сдружение „КАУЗА“, като екипа на Сдружението поема ангажимент да информира своевременно обществеността за начина, по който се използва детската линейка.

Екипът на Сдружение „КАУЗА“ изказва още веднъж благодарност към всички включили се и подкрепили кампания „Да оставим следи IV” за закупуването на първата в Република България чисто нова детска линейка с оборудване отговарящи на стандарт: ЕN 1789:2007.

24.07.2017г.                                                             Подпис:……………………………………

Гр. София                                                              /Владислав Ножаров – председател на сдружение „КАУЗА“/


ПРИЛОЖЕНИЯ:

© 2015 . Всички права запазени.